Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна Інституту магнетизму НАН України та МОНмолодьспорту за подаровану книгу.

 Порев С. М. Університет і наука : епістемологія, методологія і педагогіка виробництв знань : монографія / С. М. Порев. — К. : Хімджест, 2012. — 384 с. — ISBN 978-966-8537-84-4

  Монографію присвячено проблемам. розвитку в університетах науки та інших виробництв знань. Проаналізовано місце і роль науки у відомих і нових моделях університетів. показано, що значна частина проблем успішного функціонування цих закладів тісно пов'язана зі станом та динамікою науки у них. Визначено, що стимулювання науки в університетах вимагає уточнення її місця серед інших сучасних виробництв знань. Запропоновано метод епістеміко-методологічної проблематизації науковості знань, визначено поняття наукового знання як узагальнення сучасного образу науки. Розглянуто аспекти формування нових виробництв знань, питання усвідомлення їх місця в університеті. Визначено епістемологічний і методологічний базис наукового та інших виробництв знань. Розглянуто питання розвитку та деградації науково-педагогічних дослідницьких груп, формування науково-навчальних центрів і дослідницького ядра університетів. Запропоновано метод та засоби інтегративної загальнонаукової підготовки магістрантів на основі міждисциплінарного навчального курсу.     Для студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних: працівників, організаторів науки та вищої освіти.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах