Висловлюємо щиру подяку викладачу Теребовлянського вищого училища культури Губ'яку Василю Дмитровичу за подаровані бібліотеці книги.

Храмова-Баранова О. Л. Історія прикладної метрології в Україні (XVIII-середина XX ст.) : монографія / відп. ред. Ю. О. Храмов. — Черкаси, 2010. — 282 с. — ISBN 978-966-8120-85-5

    У монографії висвітлено передісторію та становлення прикладної метрології в Україні (XVIII- середина XX ст.), як однієї з ключових галузей сучасної науки. На основі багатого фактичного матеріалу розглянуто місце метрології в системі наук та її значення для формування нового стилю наукового мислення, обгрунтовано основні етапи еволюції даної галузі. Проаналізовано результати в галузі метрології, отримані вітчизняними вченими в наукових організаціях України. Відтворено нові та маловідомі імена і факти в досліджуваній проблемі.

Над озерами білі вітрила : збірка фризької поезії / пер. з фризької Ю. О. Жлуктенка, А. П. Гризуна. — К. : Довіра, 1997. — 115 с. — ISBN 966-507-052-5

  У тебе в руках, читачу, унікальне видання — антологія фризької поезії, підготовлена видатним українським вченим-мовознавцем Юрієм Жлуктенком у співавторстві з поетом Анатолієм Гризуном. Сподіваємось, що ця збірка, справжній яскравий шматочок смальти, органічно увійде до розмаїтої мозаїки світової поезії. Отже, поетичне слово Фрисландії, північної нідерландської провінції, прийшло до українського читача.

Програма дій "Порядок денний на ХХІ століття" / пер. з англ. ВГО "Україна. Порядок денний на ХХІ століття". — К. : Інтелсфера, 2000. — 360 с. — ISBN 966-95735-0-5

  Пропонована широкому колу читачів публікація є перекладом українською мовою одного з найважливіших підсумкових документів, ухвалених на Конференції Організації Об'єднаних Націй з навколишнього середовища і розвитку в Ріо-де-Жанейро у 1992 р. — «Порядку денного на XXI століття»
  Документ спрямовує уряди країн світу, неурядові організації та фахівців до діалогу та здійснення заходів, спрямованих на формування більш ефективної і справедливої світової економіки як засобу створення сприятливих умов для досягнення цілей у галузі довкілля і розвитку.
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]