Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка щиро вдячна пану Лебеді Андрію Пилиповичу за подаровану книгу.

Лебеда А. П. Інвентаризація флори України (лікарські рослини - носії хінонів) / А. П. Лебеда. - К.: Академперіодика, 2012. - 88 с.

  Містить опис 210 видів вищих рослин - носіїв хінонів, що належать до 58 родин і 125 родів. До опису залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині хінонів із зазначенням місця їх локалізації (корінь, листки, квітки, насіння тощо); посилання на першоджерела.
  Для фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

Собко В. Г. Фітораритети Криму / В. Г. Собко, А. П. Лебеда, М. Б. Гапоненко. — К. : Фітосоціоцентр, 2012. — 396 с. — ISBN 978-966-306-161-0


  Книга містить опис 233 рідкісних та зникаючих видів вищих рослин флори Криму.
  Розкривається значення українських і латинських назв рослин, наведено відомості про їх біологічні особливості, причини зникнення, способи відновлення. Є чимало міфічних оповідок і бувальщин стосовно цих рослин.
   Для ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України – щирих вболівальників за рідну природу.

Лебеда А. П., Осетров В. Д. Здоров'я ділової людини (Практичний посібник з фітотерапії і гомеопатії) / А. П. Лебеда, В. д. Осетров. К. : Академперіодика, 2002. — 174 с. — ISBN 966-8002-24-5

  Практичний посібник містить 480 рецептів на основі рослинної сировини, 35 фітопрепаратів і 65 гомеопатичних препаратів, розташованих за групами хвороб (всього 87 хвороб і симптомів, з урахуванням згадуваних та синонімів - 335), з їх короткою характеристикою. В рецептурі використано 280 видів рослин, переважно європейської флори. Широко представлено досвід народної і наукової медицини Болгарії, Франції. Німеччини, Польщі, Чехії, Словакії, Югославії (в старих кордонах), а також Індії та інших позаєвропейських регіонів. Використано 109 джерел на 16 мовах, а також усні й писемні повідомлення народних цілителів.
  Розрахований на всіх, хто цікавиться народним траволікуванням і альтернативною медициною.

Коновалова О. Ю. Отруйні рослини : навчальний посібник / О. Ю. Коновалова, В. А. Туманов, Ф. А. Мітченко та ін. ; під ред. О. Ю. Коновалової та В. А. Туманова. — К. : ЧП "Блудчий М. І."", 2011. — 494 с. ISBN 978-966-97115-8-8

   В посібнику розглянуті основні отруйні рослини флори України і світової флори, деякі кімнатні рослини і такі, що за певних умов можуть викликати отруєння людей і тварин. Наведені найсучасніші відомості про отруйні речовини, описані механізми токсичного захисту рослин, токсикологічна характеристика та хемотаксономічна специфіка отруйних рослин, локалізація рослинних отрут, вплив різних факторів на їх накопичення в рослинах, залежність вмісту отруйних речовин від умов сушіння та зберігання рослин, особливості токсичної дії рослинних отрут, загальна симптоматологія отруєнь рослинами, роль окремих груп токсичних речовин у формуванні клінічної картини отруєнь, перша допомога при рослинних отруєннях та їх профілактика. Особливість посібника в тому, що рослини згруповані за вмістом біологічно активних речовин, які визначають отруйні властивості рослин: аікачоїди, серцеві глікозиди, кумарини тощо.
   Навчальний посібник призначено для студентів медичних, фармацевтичних, біологічних, аграрних факультетів університетів та спеціальних середніх навчальних закладів, а також фармацевтів, практичних лікарів, біологів, експертів-кршпналістів і токсикологів; а також для широкого загачу людей, що займаються вирощуванням і заготівлею дикорослих лікарських рослин, розведенням кімнатних рослин, народних цілителів та всіх, хто цікавиться рослинним світом.

5555555

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]