Висловлюємо щиру подяку кандидату педагогічних наук, доценту кафедри педагогіки і методики початкового навчання Кодлюк Ярославі Петрівні за подаровані бібліотеці книги.

Кодлюк Я. П. Дидактика початкової школи: практичний курс : навчально-методичний посібник / Я. П. Кодлюк. — Тернопіль : Астон, 2013. — 160 с. — ISBN 978-966-308-493-0

  Посібник містить методичне забезпечення курсу «Дидактика початкової школи»: програму навчальної дисципліни (за вимогами кредитно-модульної системи); розробки лекційних, семінарських і лабораторних занять; тестові завдання; роздатковий матеріал для організації практичних робіт.
Адресований студентам спеціальності «Початкова освіта» та викладачам педагогіки.

Літературна Хмельниччина XX століття : хрестоматія/ упоряд. М. Ф. Федунець. — Хмельницький, 2005. – 607с. — ISBN 966-8819-04-7

  У хрестоматії представлені літератори, чиє життя і творчість пов'язані з Хмельниччиною. Персоналії розташовані за датою народження письменників. Видання розраховане на викладачів української мови та літератури, студентів, учнів, краєзнавців, усіх шанувальників красного слова.
Книга присвячена 25-річчю Хмельницької обласної організації Національної Спілки письменників України.


Гурко C. Події, люди і зустрічі на шляхах мого життя : роздуми над прочитаним, почутим і пережитим. / Стефанія Гурко. — Тернопіль: Джура, 2005. — 289 с. — ISBN 966-8017-58-8

  У новій книзі відомої української письменниці з Канади зібрані її кращі виступи, доповіді та кореспонденції, опубліковані протягом великого творчого життя в україномовній пресі Канади і США, а також роздуми над творами своїх колег і класиків української та зарубіжної літератури.
  Книга дає яскраве уявлення, чим духовно і культурно жила українська еміграція, як вболівала за долю рідної культури в роки комуністичного поневолення, як шляхи української літератури перетиналися з новими віяннями в світовій культурі.
  Видання розраховане на викладачів вузів, учителів-словесників, літературознавців, студентів-філологів, а також широке коло читачів.

Палійчук О. Антоніна Гороховим: педагогічні ідеї та освітня діяльність : навчально-методичний посібник. — Чернівці: Рута, 2008. — 272с. — ISBN 978-966-568-973-7

  У посібнику здійснено цілісний аналіз педагогічних ідей та освітньої діяльності видатної української вчительки, просвітянки, журналістки, дитячої письменниці, активної громадської діячки, видатної представниці українського жіночого руху, теоретика і практика української виховної молодіжної організації «Пласт» Антоніни Горохович. На основі невідомих і маловідомих джерел висвітлено основні віхи її життя та напрями педагогічної діяльності: навчально-виховна, методична, науково-педагогічна та розкрито її погляди на родинне виховання, роль рідної мови у розвитку та вихованні дитини, виховний потенціал дитячої літератури, проаналізовано літературну спадщину діячки з погляду її педагогічної спрямованості. Досліджено сутність громадсько-просвітницької роботи педагога в «Пласті», «Союзі українок», на ниві української журналістики та літературної критики в діаспорі.
  Для студентів вищих навчальних закладів.

Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського (1999-2009) : бібліогр покажч. вид б-ки та л-ри про її діяльн / упоряд : Т. Ф. Букшина, Л. І. Самчук, О. А. Печенежська та ін. — К, 2010. — 208 с.

  Бібліографічний покажчик презентує науковий і практичний доробок колективу ДНПБ України ім В О. Сухомлинського та документи про роботу установи за десять років діяльності (1999-2009) з дня створення
  Видання призначено для науковців, аспірантів, викладачів, студентів, працівників системи освіти та інформаційних служб, бібліотечних працівників, а також усіх тих, хто здійснює науково-дослідну, науково-педагогічну, науково-методичну та навчально-виховну діяльність.

Бузян Г. Нариси з історії давнього Переяслава (до 1100-ліття першої літописної згадки) / Г. Бузян, Л. Набок, М. Роздобудько, Д. Тетеря. — Ки­їв: Вид-во Міленіум, 2007 —  264 с. — ISBN 978-966-8063-67-1

  Місто Переяслав (нині м. Переяслав-Хмельницький) - одне з найдревніших в Україні. Виникнення міста, як одного з центрів Лівобережжя, губиться в глибині тисячоліть. Його історія, висвітлена в писемних джерелах, налічує вже понад одинадцять століть. Найбільш яскраві та важливі її сторінки з найдавніших часів до кінця XVIII ст. розкриваються в пропонованій колективній роботі науковців Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав", присвяченій 1100-літньому ювілею першої літописної згадки про місто.
  Книга розрахована на широке коло читачів, науковців, аспірантів, студентів, вчителів, учнів та краєзнавців.

Сапіга Н. Курінний "Чорний" Данило Рудак / Наталія Сапіга. — Івано-Франківськ : Місто НВ, 2008. — 144 с. — ISBN 978-966-428-055-3

  Пропонована книга є спробою повернення із забуття імені Данила Рудака - уславленого курінного "Чорного" (1917-1948), який присвятив своє життя служінню рідному народові, вірив у його кращу долю.
  Видання приурочене 90-й річниці від дня народження українського патріота.

 

Творчість Олекси Гай-Головка : збірник другий / ред. П. Сорока. — Тернопіль: Тайп, 2003. — 96 с.

  У збірнику публікуються роботи студентів-філологів, студентів початкових класів та магістрів, присвячені творчості відомого українського письменника в Канаді Олексі Гай-Головкові.
  Збірник засвідчує широкий тематичний спектр творчості відомого майстра слова, багатство виражальних засобів та високу ідейну спрямованість.
  Книга розрахована на вчителів, студентів та широке коло читачів.

Карпенко О. Є. Педагогічні ідеї Германа Гмайнера (1919-1986) : монографія / Ореста Євгенівна Карпенко. — Дрогобич : Ред.-вид. відділ ДДПУ ім. І. Франка, 2012. — 340 с. — ISBN 978-966-384-255-4

  У монографії на основі ретроспективного аналізу та узагальнення німецько-, англо-, польськомовної літератури, матеріалів архіву Германа Гмайнера в Іннсбруці, вивчення авторкою досвіду роботи СОС-дитячих містечок під час перебування в Австрії та Німеччині цілісно досліджено педагогічні ідеї австрійського громадського діяча, засновника першого СОС-дитячого містечка у м. Імст та SOS-Kinderdorf International Германа Гмайнера (1919- 1986); визначено передумови та основні чинники формування особистості Г. Гмайнера як педагогічної персонали; науково обгрунтовано етапи у розвитку його педагогічних ідей; узагальнено діяльність SOS-Kinderdorf International, наукових та освітніх установ щодо їх реалізації. Розкрито теоретико-методичні засади виховання дітей у СОС-дитячих містечках, обгрунтовані Г. Гмайнером, та їх актуальність для сучасного українського освітнього простору.
  Для дослідників у галузі історії педагогіки, теорії і методики виховання, соціальної та порівняльної педагогіки, студентів, вихователів, усіх, хто цікавиться проблемами соціального сирітства.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах