Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна професору кафедри географії та методики її навчання ТНПУ ім. В. Гнатюка Свинку Йосипу Михайловичу за подаровані книги.

Свинко Й. М. Природа Хмельниччини в геологічному минулому / Й. М. Свинко. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2012. — 96 с.; іл. — ISBN 978-966-07-2191-3

  У книзі, що має наукову основу, розповідається про методи дос дження та розвиток природних умов на території Хмельницької області протягом останніх 680 млн років, тобто з кінця верхнього протерозою. Читач довідається про розподіл суші й моря в окремі періоди геологічного минулого, клімат, рослинний і тваринний світ тощо.
  Для широкого кола читачів, що цікавляться геологічним минулим краю, студентів, учителів, учнів старших класів, краєзнавців і туристів.

Дем'янчук П. М., Свинко Й. М. Західно-Подільське горбогір'я як географічний екотон : монографія / П. М. Дем'янчук, Й. М. Свинко — Тернопіль : Підручники і посібники, 2011. — 208 с.; іл. — ISBN 978-966-07-2010-7

  У монографії на основі комплексних геологічних, геоморфологічних, ботанічних, ґрунтових та зоологічних досліджень стверджується, що Західно-Подільське горбогір'я (Опілля) є перехідною зоною (геоекотоном) між Українськими Карпатами і прилеглою частиною Східноєвропейської рівнини. Значна увага приділена аспектам раціонального природокористування й охорони природи.
  Для науковців, працівників природоохоронних організацій, викладачів та студентів відповідних спеціальностей вищих навчальних закладів, вчителів географії, ботаніки, зоології, краєзнавців.

Свинко Й. М. Дністровський каньйон очима допитливих : фотоальбом / Й. М. Свинко. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. — 64 с. — ISBN 978-966-07-2461-7

  У фотоальбомі доступно в науково-популярному стилі охарактери¬зовано й показано на світлинах найцікавіші, найпривабливіші геоло¬гічні об'єкти Дністровського каньйону й тісно пов'язані з ними водо¬спади, дивовижні форми звітрювання скель, подано пояснення причин їх утворення.
  Для широкого кола читачів, що цікавляться геологічним минулим краю, туристів, краєзнавців, студентів, учителів, учнів старших класів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]