Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка вдячна Бублейник Л. В. за подаровану книгу.

Бублейник Л. В. Слово в українській поезії : навч. посіб. із спецкурсу / Л. В. Бублейник. — Луцьк : ПВД "Твердиня", 2012. — 288 с. — ISBN 978-617-517-116-5

  У посібникові розглянуто деякі з найважливіших стильових параметрів мови української поезії кінця XIX-початку XX ст. Проаналізовано особливості ідіостилю Лесі Українки: функціональне навантаження антропоніміє та колоризмів, засоби створення контрасту, роль і місце порівнянь у системі тропів, інтертекстуальні словесні образи та форми діалогу в драматичних поемах. У розгляді мовотворчості Є. Маланюка увагу зосереджено на характері образних конотацій в ономастичній лексиці схарактеризовано структуру та семантику «речовинних» метафор, метафоричні складники концепту вітер, лексичні засоби створення мовної експресії та функції звукообразів. Проаналізовано Слово як об'єкт художнього зображення у Міни Костенко, поетику контрасту в її ліриці та мовно-стилістичні особливості ро¬ману «Берестечко».
  Посібник укладено на основі матеріалів монографії автора «Світ слова української поезії» (Луцьк, 2011), доповнених та опрацьованих відповідно до вимог наукового навчального видання.
  Для студентів, аспірантів, учителів та всіх, хто цікавиться проблематикою художнього мовлення.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]