Висловлюємо щиру подяку доктору с.-г. наук, професору Кваші Василю Івановичу за подаровані книги.

Кваша В. І., Щегельський С. М. Зоопсихологія з основами практичної психології : курс лекцій / В. І. Кваша, С. М. Щегельський. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2011. — 88с.

  Навчальний посібник включає теоретичні і практичні аспекти основних проблем зоопсихології і етології тварин, контрольні питання для засвоєння матеріалу і літературу.
  Метою даного посібника була допомого студентам-біологам і психологам глибше пізнати основні аспекти формування і вивчення зоопсихологічних параметрів тварин, еволюцію, їх використання у навчальному процесі.
Розрахований на викладачів, зоологів, психологів, аспірантів, здобувачів та студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, коледжів і вчителів ЗОШ.


Кваша В. І. Еволюційне вчення : лабораторний практикум. — Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2009. — 68 с. — ISBN 966-692-318-1

  Посібник містить лабораторний матеріал основних розділів предмету згідно з навчальною програмою для біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.


Кваша В. І., Щегельський С. М.. Зоологія хребетних : курс лекцій. / В. І. Кваша, С. М. Щегельський. — Тернопіль, ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2008. — 174 с.

  У навчальному посібнику розкритий теоретичний матеріал з питану еволюції, морфоанатомії, еколого-біолоії, фізіології та систематики хребетни у відповідності з навчальною програмою за вимогами КТСОНП.
  Мета посібника - допомогти студентам біологічних спеціальностей більш глибоко вивчити та пізнати фауну хребетних на рівні морфоанатомії, еколого-біологічних особливостей та оновленої систематики з латинською термінологією всіх систем і органів тварин.
  Розрахований на студентів біологічних спеціальностей ВНЗ ІІ - IV рівнів акредитації і коледжів та викладачів і вчителів біології.


Страшнюк Д. В., Щегельський С. М., Кваша В. І. Морфометричні та репродуктивні параметри орнітофауни Західної України : довідник у 5-ти частинах. / Д. В. Страшнюк, С. М. Щегельський, В. І. Кваша. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2010. — 65 с.

  Посібник включає детальні довідкові дані за морфометричними і репродуктивними параметрами основних видів орнітофауни Західної України.
  Мета навчального посібника-довідника — допомогти студентам біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів І—IV рівнів акредитації детально ознайомитись і вивчити біологію морфометрії і розмноження птахів у різних екосистемах України.
  Розрахований на викладачів-зоологів, аспірантів, здобувачів, студентів біологічних спеціальностей вищих навчштьних закладів, коледжів та вчителів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв.


Кваша В. І., Голіней Г. М. Еволюційне вчення : курс лекцій. / В. І. Кваша, Г. М. Голіней. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2008. — 126с.

  Теорія еволюції займає центральне місце у сучасній біології, об'єднуючи всі її галузі і будучи загальною теоретичною основою. Теорія еволюції має відношення до проблем еволюції органічного світу.
  Еволюціоністику можна визначити як біологічну науку, що вивчає причини, рушійні сили, механізми і закономірності еволюції організмів, яка являє собою історичне перетворення всіх рівнів організації біологічних систем.
  У посібнику викладено матеріал у відповідності з навчальною програмою, який включає 15 лекцій починаючи з історії формування еволюційних ідей у період античної філософії до еволюції антропогенезу і екосистем.
  Курс лекцій „Еволюційне вчення" спрямований на розкриття основних закономірностей еволюції органічного світу на мікро- макроеволюційних рівнях та допоможе студентам у вивченні даного предмету.


Страшнюк Д. В., Щегельський С. М., Кваша В. І. Морфометичні і репродуктивні параметри орнітофауни Західної України : довідник у 5-ти частинах. / Д. В. Страшнюк,  С. М. Щегельський, В. І. Кваша. — Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2010. — 58 с.

  Довідник включає детальні дані за морфометричними і репродуктивними параметрами основних видів орнітофауни Західної України.
  Мета навчального довідника — допомогти студентам біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів І—IV рівнів акредитації детально ознайомитись і вивчити біологію морфометрії і розмноження птахів у різних екосистемах України.
  Розрахований на викладачів-зоологів, аспірантів, здобувачів, студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, коледжів та вчителів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]