Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка  щиро вдячна заслуженому професору Львівського національного університету ім. І. Франка Шаблію Олегу Івановичу за подаровану книгу.

Шаблій О. І. Село на золотому Поділлі: земля і люди = The Golden Podilla Village: Land and People : монографія / О. І. Шаблій. — Львів : Аверс, 2011. — 712 с. — ISBN 978-966-8386-85-5

  Монографія присвячена історико-географічному дослідженню типового на Західному Поділлі галицького села Курівці (Зборівський район Тернопільської області). Розглянуто походження та історію розвитку села, висвітлено природні умови і ресурси, з'ясовано головні тенденції демографічного, соціального та економічного розвитку людності. Охарактеризовано релігію, освіту та культуру населення с. Курівці, життя і діяльність найвідоміших вихідців з села - артиста М. Бенцаля, політичних діячів Ганни і Ярослава Чемеринських та ін.
  Для краєзнавців, учителів і студентів історії та географії, журналістів, учнів старших класів, усіх, хто цікавиться рідним краєм.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]