Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка· щиро вдячна Народознавчо-просвітницькому осередку "Дзвін" за подаровані книги.

Маковій, Ґ. П.  Золоте віно з бабусиної скрині : посібник з народознавства для дитячих дошкільних установ та молодших школярів / Ґ. П. Маковій. – Чернівці : Управління освіти, 1993. – 104 с.

  Прочитавши цю книжку, діти, ви прилучитесь до наших українських духовних скарбів, дізнаєтесь багато того чудесного і прекрасного, що було за сімома замками нашого дорослого безпам'ятства, наберетесь сил і мудрості, причастившись із невмирущого животворного джерела народної творчості і, дасть Бог, разом з батьками почнете вчитись жити краще, багатше, добріше, повертаючи собі все забуте, знаходячи втрачене...
  Цю книжечку, світлу і добру, написала для вас вчителька із села Великий Кучурів Сторожинецького району Ґарафіна Петрівна Маковій. По крупинці, по рісочці збирала вона золоті розсипи у душах і пам'яті старих людей, записувала, берегла, зберігала, щоб вам подарувати. Нам усім, малим і великим. Прочитаймо ж уважно її довголітню копітку працю і подякуймо за щедрість безмежну цій благородній душі.

Галина ТАРАСЮК, письменниця

Маковій, Ґ. П.  Очі згори : народознавчі новели / Ґ. П. Маковій. – К. : Генеза, 1996. – 496 с.  – ISBN 966-504-070-7

  Найкраще про цю книгу сказала сама авторка: "Мій рукопис складає собою місток, що єднає моє бачення з способом життя предків. Щоб, хто хоче, вочевидячки переконавсь: їхні традиції, ритуали, обряди, звичаї – це відпресована мудрою спостережливістю істина, яка діє". Книга розрахована на всіх, хто цікавиться традиційною культурою, побутом, звичаями, українського народу, може використовуватись як підручник на уроках народознавства.

Пісні одного села : кучурівські наспіви / складач та упоряд. Г. П. Маковій. – Вид. 2-ге, доповн. – Чернівці : Факел пам’яті Марії, 2005. – 471 с.

  У народній співанці – надсила людського духу. Непідробні у щирості слова і мелос, що в прагненні Бога скапували із душі, робили довкола таке захисне і могутнє коло, яке не в владі перегризти ніякий сатана.
  Пісня щезає з бажання народжуватись у народній душі тоді, коли так грубіє народна душа, що не може її родити.
  Що мало із пісенного арсеналу колись одне село... Це лишень найкращі зразки із того, що вдалося зібрати у своїй рідній місцевині Гарафіні Маковій.
  Із одкровення Господнього знаємо: вібрація слова і мелосу при стремлінні до чистоти душі вражає найбільш больовий зараз нерв — позивні СНІДу.
  Пісні, що пройшли через душу і серце народознавця-провидиці Гарафіни Маковій, мають помножену у очищенні силу.

Калуський, В.  Чим небезпечні геї : звідане на собі – у допомогу людям / В. Калуський. – Чернівці : Факел пам’яті Марії, 2010. – 270 с.

  Звідане на собі – у допомогу людям.

Голос народу : свідчення про книги, газету, народознавчі Бесіди Ґарафіни Маковій / упоряд. С. Мельник. – Чернівці : Факел Марії, 2011. – 356 с. – ISBN 978-966-2563-09-2

  В цьому виданні не тільки відгуки тих, хто читав книги і пізнав народознавчі Бесіди Ґарафіни Маковій. Цю книгу можна назвати і своєрідною колективною повістю, де багато людей розповідають, як жили раніше, як до Бога прийшли і як змінилися.
  Книга має велике пізнавальне значення, допомагає переконатися, від чого залежить наше життя, як можна змінити його. В ній мудра, ненав'язлива наука про те, як жити, щоб біди не знати, а якщо вона вже прийшла, то як позбутися її.
  Це – наука універсальна, побудована на Божому Законі.

Світанок. Книга друга : колективний збірник за сторінками газети «Економічно-благочестивий Вісник» / за ред. Ґ. П. Маковій. – Чернівці : Факел Марії, 2013. – 476 с. : іл. – ISBN 978-966-2563-17-3

  Книга народилася зі сторінок для дітей та юні, що упродовж трьох літ були опубліковані в загальноукраїнській народознавчій газеті «Економічно-благочестивий Вісник», яка за відродження праведності й святості на Землі.
  Читачі побачать у цій книзі той світ, про який давно забули, але без якого з шаленою швидкістю наближаємо кінець собі й Землі.
  Дихаймо ним, упиваймося і відроджуймося самі, дітей наших привчаймо до життя богоугодного, бо тільки в цьому наш порятунок, наше спасіння.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]