Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна Шкіцькій Ірині Юріївні за подаровані книги.

Гавура, О.  Ділова українська мова : навчальний посібник для студ. вищ. навч. закладів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» спеціальності «Державна служба» / О. Гавура, О. Конопліцька. – Тернопіль : Новий колір, 2011. – 198 с. – (Документознавство та інформаційна діяльність)

  У посібнику викладено теоретичні та практичні засади курсу «Ділова українська мова». Професійне спілкування розглянуто з комунікативних позицій: проаналізовано комунікативні аспекти ділової мовно-інформаційної діяльності державних службовців, особливості мовного спілкування управлінців, головні принципи культури мовного і мовленнєвого спілкування як важливої складової адміністративної культури та комунікативної грамотності особистості в цілому, визначено типові форми та види професійної взаємодії та роль у них вербальних і невербальних засобів, комунікативні вимоги до наукових і документних текстів як засобів професійного спілкування. Посібник містить основні теоретичні положення з навчальної дисципліни, запитання і вправи для самоконтролю і самопідготовки, програму підготовки до іспиту, рекомендовану бібліографію,
  Для магістрантів спеціальності «Державна служба», викладачів, дослідників, професійних комунікаторів та широкого кола зацікавлених проблемами успішного фахового спілкування.

Східнослобожанські українські говірки : науково-навчальний посібник. Ч. 1 / К. Д. глуховцева, В. В. Лєснова, І. О. Ніколаєнко [та ін.] ; за ред. П. Ю. Гриценка. – Луганськ : ЛДПУ ім. Т. Шевченка, 2001. – 108 с.

  У посібнику розглянуто актуальні питання про становлення та функціонування українських східнослобожанських говірок, висвітлено основні положення праць про мову регіону.
  Дія науковців, студентів філологічних факультетів, учителів, усіх, хто цікавиться мовою й культурою Східної Слобожанщцини.

Ткачук, О. М.  Наратологічний словник / О. М. Ткачук. – Тернопіль : Астон, 2002. – 173 с. – ISBN 966-528-168-2

  У словнику вперше в українському літературознавстві окреслюється термінологічний апарат з наратології (теорії оповіді). На основі досліджень зарубіжних та українських вчених розкривається основний зміст базових наратологічних категорій, а також семіотичних та лінгвістичних понять, що пояснюють комунікативну природу мистецтва слова, наводяться приклади з українського та світового письменства.
  Розрахований на літературознавців, критиків, викладачів, студентів філологічного профілю та всіх, хто цікавиться розвитком сучасного літературознавства.

Мазур, П. І. "Просвіта" в Маріуполі: перша половина ХХ століття : краєзнавчі нариси : до 100-річчя Маріупольської міської організації Всеукр. товариства "Просвіта" ім. Т. Шевченка : в 2 кн. Кн. 1 / П. І. Мазур. – Маріуполь : Азов’є, 2006. – 68 с. – ISBN 966-8739-36-1

  Маріупольській міській організації "Просвіта" виповнюється сто років. Автор книги Павло Іванович Мазур - відомий у Маріуполі педагог і краєзнавець - знайомить читачів з історією місцевої "Просвіти" першої половини XX століття, з подвижниками національної справи, імена яких, на жаль, уже покрилися мороком забуття. Настав час неупереджено розповісти про здобутки і втрати просвітян - членів масової національної організації, особливо вирізнивши в їх досвіді те, що має згодитися нам і сьогодні. Видання спирається на багатий архівний матеріал, що вперше впроваджується в науковий обіг.
  Книжка буде корисною не лише членам "Просвіти", але й краєзнавцям, історикам, педагогам навчальних закладів, учням, студентам та всім, хто цікавиться історією рідного краю.

Мазур, П. І.  На зламі... "Просвіта" в Маріуполі: 1989-1991 роки : краєзнавчі нариси. – Кн.2 / П. І. Мазур – Маріуполь, Азов'є, 2008 – 68 с.

  Маріупольській міській організації "Просвіта" виповнилося сто років. Автор книги Павло Іванович Мазур - відомий у Маріуполі педагог і краєзнавець - у другому випуску краєзнавчих нарисів знайомить читачів з діяльністю місцевої "Просвіти" в 1989-1991 роках. Цс був доленосний період відродження "Просвіти" (тоді ще під назвою "Товариство української мови") в умовах краху тоталітарної системи і зародження нестримного руху за демократичну й незалежну Україну. Видання спирається на багатий архівний матеріал, що вперте впроваджується u науковий обіг.
  Книга буде корисною не лише членам "Просвіти", але й краєзнавцям, історикам, педагогам навчальних закладів, учням, студентам, усім, хто цікавиться історією рідного краю.

Економічна енциклопедія : у 3 т. Т. 1 : А (абандон) – К (концентрація виробництва). / редкол.: Б. Д. Гаврилишин, С. В. Мочерний, О. А. Устенко [та ін.]. – К. : Академія ; Тернопіль : Академія народного господарства, 2000. – 864 с. – ISBN 966-580-077-9

  Це перша в Україні за всю її історію оригінальна тритомна енциклопедична праця вітчизняних учених-економістів, яка охоплює відомості з майже п'ятдесяти економічних дисциплін, а також репрезентує науковий доробок окремих зарубіжних учених.
  Для більшості статей характерні поєднання загальнотеоретичного та практичного матеріалу, концептуальна новизна, пошуковість, аналітичність. Вони акумулюють у собі різноманітні методи наукового дослідження дійсності. Сукупно все це зумовило не лише всебічне висвітлення класичних економічних законів і категорій, а й обґрунтування низки нових.
  Том 1 містить 3093 статті.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]