Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна доктору психологічних наук, професору Кікінежді Оксані Михайлівні за подаровані книги.

Формування у молоді гендерно-відповідальної поведінки (на прикладі українських ВНЗ) : навчальний посібник / за заг. ред. Н. Світайло. – Суми : Хорошие люди, 2013. – 210 с.

  У навчальному посібнику «Формування у молоді гендерно-відповідальної поведінки (на прикладі українських ВНЗ)» подані матеріали, що висвітлюють підходи до визначення гендерно відповідальної поведінки та особливостей її прояву у сучасному ВНЗ. Окрема увага приділяється аналізу можливостей та напрямів роботи ВНЗ з формування гендерно-чутливого середовища та гендерно-відповідальної поведінки. Висвітлюються досвід роботи окремих ВНЗ України у цьому напрямку.
Цей посібник адресований представникам адміністрації вищих навчальних закладів, які працюють на різних рівнях прийняття рішень та роботи з молоддю, а також широкому викладацькому загалу, зокрема, науковцям, які вивчають гендерні аспекти суспільного життя. Матеріали будуть корисними студентам, журналістам та всім, хто цікавиться зазначеною проблематикою.
  Здійснено Сумським державним університетом у рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» за фінансової підтримки Європейського Союзу.
  Офіційні партнери проекту – Міністерство освіти і науки України та Міністерство соціальної політики України.

Ґендерні дослідження: прикладні аспекти : монографія / [В. П. Кравець, Т. В. Говорун, О. М. Кікінежді та ін.] ; за наук. ред. В. П. Кравця. – Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, 2013. - 448 с. – ISBN 978-966-10-3838-6

  У монографії розкрито прикладні аспекти багаторічних досліджень з ґендерної проблематики, реалізованих в науковій школі дійсного члена НАПН України В. П. Кравця. Окреслено проблемне поле гендерних досліджень у контексті Національної доктрини розвитку освіти та інтеграції з європейським освітнім простором. ґендерна парадигма втілена на засадах системогенези вирішення актуальної наукової проблеми: впровадження гендерночутливого підходу у практику школи і ВНЗ та розробки інноваційних освітніх технологій, релевантних демократичній системі загальнолюдських цінностей для оптимізації особистісного та професійного розвитку майбутніх фахівців, формування егалітарної культури молоді. Визначено перспективи подальшого розвитку ґендеру ж наукового знання та навчальної дисципліни на основі консатідації зусиль учених різних напрямків української науки.
   Книга адресована педагогам, психологам, соціологам, учителям, аспірантам, студентам, активістам молодіжних та жіночих громадських об'єднань, усім, кого цікавить ґендерна проблематика.

Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім’я на захисті прав дітей : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції 29–30 квітня 2014 року / за заг. ред. О. Кікінежді. – Тернопіль : Стереоарт, 2014. – 802 с. – ISBN 978-617-595-031-9

  У збірнику представлені матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім'я на захисті прав дітей", що відбулася 29-30 квітня 2014 року у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка.
  Видання розраховане на студентів, магістрів, аспірантів, педагогів, психологів, учителів, соціальних працівників, активістів молодіжних і громадських організацій, усіх, кого цікавить проблематика насильства над дітьми.

Розширена ініціатива «Університет, дружній до сім’ї»: досвід впровадження у Сумському державному університеті : навчальний посібник / за заг. ред. Н. Світайло. – Суми : Хорошие люди, 2014. – 104 с.

  У навчальному посібнику детально проаналізовані кроки по втіленню дружніх до сім'ї підходів у поєднанні їх наукової та практичної складових, а також базові принципи її впровадження. Особлива увага приділяється розробці комунікаційної структури ініціативи, налагодженню постійних зв'язків, комунікаційних каналів між зацікавленими сторонами, механізмів передачі інформації та зворотного зв'язку, зняттю комунікаційних бар'єрів, які створюють труднощі в сприйнятті та розумінні завдань, принципів ініціативи та переваг від її впровадження.
Підкреслюється значення та описуються кроки по формуванню в університеті дружнього до дитини простору як умови для поєднання студентками навчання та материнства. На прикладі діяльності Центру підтримки сім'ї СумДУ аналізуються дружні до сім'ї підходи, що забезпечують досягнення реальної ґендерної рівності, що є вирішальним для професійного зростання та забезпечення у майбутньому доступу жінок до гідної праці.
  Цей посібник адресований керівництву вишів, науковцям, широкому загалу. 

Баланс між навчанням і сім’єю: можливості забезпечення у вищих навчальних закладах : навчальний посібник / за заг. ред. Н. Світайло. – Харків : Колегіум, 2014. – 151 с. – ISBN 978-966-8604-96-6

  У навчальному посібнику подані матеріали, що висвітлюють можливі моделі поведінки, орієнтованої на досягнення балансу між навчальними та сімейними зобов'язаннями, а також структурні компоненти моделі вищого навчального закладу, спрямованого на підтримку сім'ї, утвердження родинних цінностей та забезпечення рівних можливостей для чоловіків і жінок у їхньому розвитку та самореалізації, а також плідного поєднання сімейних і професійних обов'язків. Окрема увага приділяється принципам формування у ВНЗ простору, сприятливого для особистісного зростання, та розробленню просвітницьких і тренінгових програм щодо основних компонентів ініціативи «Університет, дружній до сім'ї».
  Цей посібник адресований працівникам системи післядипломної освіти, представникам адміністрації вищих навчальних закладів, які працюють на різних рівнях прийняття рішень (ректори та проректори) та роботи з молодими матерями-студентками.
  Матеріали посібника будуть корисними для представників студентського самоврядування та студентських сімей (зокрема, молодим матерям-студенткам), а також для науковців, журналістів та всіх, хто цікавиться зазначеною проблематикою.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]