Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна кандидату філологічних наук, викладачу кафедри німецької та французької мов Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу  Мучці Мирославі, за подаровану книгу.

Мучка, М. З.  Рецепція творчості Гайнріха фон Кляйста в літературному процесі України XIX–XX століть : монографія / М. З .Мучка. – Івано-Франківськ, ЛІК, 2012. – 160 с. – ISBN 978-966-7779-42-9

  Монографія присвячена творчості німецького письменника Г. фон Кляйста (1777-1811). Досліджується рецепція творчої спадщини митця в літературному процесі України, при цьому зіставляються схожі і розбіжні ідейно-естетичні явища. Уперше представлений аналіз художнього світу німецького письменника з точки зору методологій та концепцій, які відповідають його світогляду. Аналізуються переклади, вводяться в науковий обіг невідомі та маловідомі критичні дослідження творчої спадщини митця, архівні матеріали, а також переклади, які до цього часу з різних причин залишалися не знаними.
  Для студентів, аспірантів і викладачів історії зарубіжної літератури, фахівців з літературознавчої компаративістики.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах