Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна кандидату філологічних наук, професору кафедри української літератури, проректору з науково-педагогічної роботи Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Михиді Сергію Павловичу за подаровану книгу.

Михида, С. П.  Психопоетика українського модерну: проблема реконструкції особистості письменника : монографія / С. П. Михида. – Кіровоград : Поліграф – Терція, 2012. – 352 с. – ISBN 966-96201-6-3

  Монографія репрезентує погляд на письменника крізь призму відображених у мегатексті слідів його особистості. Послугування психопоетикальним інструментарієм сприяє реконструкції психопортрета митця, що, у свою чергу, оприявнює секрети художності його творів. Актуалізація модерну як найегоцентричнішого літературного напряму широко демонструє можливості психоноетики, котра постає на зрізі літературознавства й психологічної науки. Використання здобутків останньої не обмежується залученням психоаналітичних концепцій, а зорієнтоване на «системний еклектизм», взаємодію здобутків класичної, гуманістичної та егопсихології.
  Книга адресована літературознавцям, студентам-філологам, учителям-словесникам, усім, хто зацікавлено задивляється у два світи: Психею письменника та його Текст.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]