Висловлюємо щиру подяку пані Надії Пастух за подаровану бібліотеці книгу.

Пастух, Н.  Символіка тварин в українському фольклорі: зозуля : монографія / Н. Пастух – Львів : Інститут народознавства НАН України, 2013. – 224 с. – ISBN 978-966-02-6925-5

  У монографії розглянуто тваринний код - один із найбільш запотребуваних в українському фольклорі сегментів символічної системи. Для зоосимволу характерна висока частотність фігурування у текстах, повнота семантико-фунціональної парадигми, особлива міжжанрова "лабільність", складна "діаграма" переосмислень тощо. У праці з'ясовано причини універсальності тваринних символів, а також відстежено механізм відбору тих чи інших тваринних видів в образну систему усної словесної творчості; виявлено критерії, за якими формувалась народна систематизація зоосвіту; окреслено коло тих ознак тварин, що постають як особливо значущі для міфосвідомості та відтак найчастіше марковані у фольклорних текстах.
  Книгу адресовано фольклористам, етнологам, етнолінгвістам, історикам культури, а також усім тим, кого цікавлять проблеми традиційної духовної культури.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах