Висловлюємо щиру подяку Дем'янчуку Петру Михайловичу за подаровану книгу бібліотеці.

Ковалишин, Д.  Регіональна фізична географія поверхні Землі : навчальний посібник. – в 2-х ч. / Д. Ковалишин, О. Волік, П. Дем’янчук [та ін.]. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 512 с.

  Навчальний посібник складається з чотирьох частин. У цьому посібнику пропонуємо дві частини. У першій "Чинники диференціації й головні географічні закономірності поверхні Землі" розглянуто гіпотези щодо походження Землі, поділу її поверхні на водну і суходільну. Описано загальні географічні закономірності диференціації природи поверхні Землі, обґрунтовано регіональний підхід до фізико-географічного районування суходільної й водної поверхонь Землі.
  В другій частині "Водна поверхня Землі" дано загальну фізико-географічну характеристику Світового океану: геологічної будови і рельєфу його дна, фізичних і хімічних властивостей його вод, горизонтальних і вертикальних рухів вод, органічного світу й донних викладів, відзначено величезне багатство океану мінеральними й органічними ресурсами, екологічне й господарське його значення.
  Посібник розрахований на студентів географічних факультетів вузів, магістрантів, вчителів георгафії і біології загальноосвітніх шкіл.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]