Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка  щиро вдячна професору кафедри нової і новітньої історії Алексієвець Лесі Миколаївні за подаровані книги.

Верменич, Я. В.  Історична регіоналістика : навчальний посібник / Я. В. Верменич; відп. ред. В. А. Смолій. – К. : Інститут історії України HAH України, 2014. -412 с. – ISBN 978-966-02-7169-2

  У посібнику простежено процес концептуалізації історичної регіоналістики як трансдисциплінарної галузі наукового знання і навчальної дисципліни, що відбувся на рубежі тисячоліть в контексті переосмислення ролі регіоналізму в сучасному світі. Основну увагу приділено оновленню парадигмальних орієнтирів і глосарію регіоналістики під впливом глобалізаційних реалій та висвітленню процесів реструктуризації у предметних полях історичних, географічних та інших суміжних дисциплін.
Посібник зорієнтований на певні вимоги до знань та умінь, містить контрольні запитання та завдання, списки рекомендованої літератури.
Розрахований на викладачів гуманітарних вузів, аспірантів, студентів, усіх, хто цікавиться проблемами дослідження регіональної специфіки України.

Годлевська, В. Ю.  Консолідація демократичного суспільства в Іспанії (1982— 1996 роки) : монографія / В. Ю. Годлевська. – Вінниця : ВНТУ, 2013.-412 с. – ISBN 978-966-641-552-6

  В монографії здійснено комплексне дослідження історії Іспанії у роки консолідації демократичного режиму. Автором представлено систематизований комплекс факторів, які спричинили успішний перебіг перетворень, з'ясовано особливості модернізації іспанського суспільства в політичній, соціально-економічній та культурній сферах. Встановлено чинники, які сприяли тривалому перебуванню при владі Іспанської соціалістичної робітничої партії (1982-1996 рр.) та причини втрати нею престижу та довіри громадян.
  Монографія розрахована на наукових працівників, спеціалістів з всесвітньої історії, викладачів, аспірантів, студентів.

Даниленко, В.  Володимир Вернадський: віхи життя і творчості. / Віктор Даниленко. – Київ ; Вінниця : Нілан-ЛТД, 2014.-298 с. ; 20 іл. – ISBN 978-617-7121-25-0

  У книзі висвітлюється життя та діяльність видатного українського і російського вченого-природознавця, філософа і мислителя, громадсько-політичного діяча Володимира Івановича Вернадського, ім'я якого займає одне з найпочесніших місць у світовій науці поряд з І. Ньютоном, Ч. Дарвіном, А. Ейнштейном. Узагальнюючий біографічний нарис підготовлено на основі його праць, щоденників, листів, маловідомих або недоступних раніше документів і матеріалів. Життєпис подається у контексті суспільно-політичних процесів і подій, сучасником яких він був.
  Для істориків, викладачів, студентів, всіх, хто цікавиться долею В. Вернадського, історією науки, минулим українського народу.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]