Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна кандидату психологічних наук, доценту кафедри теорії та методики практичної психології ЛДУВС Карпенку Євгену Володимировичу за подаровану книгу.

Карпенко, Є. В.  Самоактуалізація і адаптація: від конфронтації до кооперації : монографія / Є. В. Карпенко – 2013. – 272 с. – ISBN 978-966-398-085-0

  У монографії проаналізовано й узагальнено теоретико-методологічні засади дослідження процесів самоактуалізації і адаптації особистості, обґрунтовано авторську ієрархічну суб'єктно-ціннісну модель життєздійснення особистості в адаптивно-захисному й актуалізаційно-копінговому модусах, здійснено аналіз даних порівняльного емпіричного дослідження взаємозв'язку процесів самоактуалізації й адаптації особистості, розкрито логіку трансформації захисних механізмів у копінг-стратегії як чинники творчої адаптації й самоактуалізації особистості в контекті позитивної психотерапії, висвітлено екзистенційно-феноменологічні засоби гармонізації режимів адаптації і самоактуалізації особистості.
  Для дослідників у галузі теоретико-методологічних проблем психології, психології розвитку особистості, психотерапії та психологічної герменевтики.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]