Висловлюємо щиру подяку директору Кременецького медичного училища ім. А. Річинського, кандидату медичних наук Мазуру Петру за подаровану бібліотеці книгу.

Ільїн, О. Л.  За тебе, Україно… : українські патріоти в Березі-Картузькому концтаборі (1934-1936) в документах державного архіву Брестської області / Ільїн О. Л., Мазур П. Є., Гудима А. М., [та ін.]. – Вид. 2-ге, доп і переробл. – Тернопіль : Терно-граф, 2014. – 536 с. : іл. – ISBN 978-966-457-213-9

  Ця книга - збірка анкет з особових справ в'язнів та інших документів першого періоду (1934 - поч. 1936) існування Берези-Картузького концентраційного табору в II Річі Посполитій. Окремим додатком - листи рідних до в'язніїз, які відтворюють затаєний дух борні в ім'я ідеалів Нації, прохання родичів до начальства табору, статті і твори в'язнів, облікові листи арештованих патріотів у квітні 1939 року, котрі брали участь у боях Карпатської Січі за незалежну державу - Карпатську Україну, яка мала стати прологом визволення України, спогади про Карпатську Січ Л. Сікорського.
  Хай читач зверне увагу на вік, рід занять, підпільну діяльність в'язнів-патріотів, перед якими ми залишаємось у вічному боргу за свободу і незалежність України. Хай факти їх життя стануть надбанням музеїв, засобів масової інформації, навчальних закладів, воскреслої пам'яті рідних та вчених-дослідників, які можуть суттєво доповнити священні скрижалі національного Меморіалу.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]