Висловлюємо щиру подяку Отцю Анатолію Козаку архиєпархії УГКЦ  за подаровану книгу бібліотеці.

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ. Парафії, монастирі, храми. Шематизм / редрада : В. С. Семенюк, А. Романків, В. Козак [та ін.]. – Тернопіль : Новий колір, 2014. – 520 с. – ISBN 978-966-2061-29-1

  Пропонована Вам книга - унікальне видання, в якому скрупульозно зібрано з різних джерел матеріал про кожні з діючих станом на початок березня 2014 року парафії і храми, що належать до Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви.
  У кожній статті простежується історія парафій, церков, монастирів, архикатедрального собору та Марійського духовного центру від витоків до сьогодення, шляхи, які пройшла Церква в часи гонінь та переслідувань, перебування її у підпіллі. Детально описано відродження парафій та храмів у роки незалежності України. Саме цей період - часи сьогодення - проілюстровано яскравими світлинами, які дозволять Вам побувати всередині храму, побачити його зовні, ознайомитися з парафіянами і їх душпастирями.
  Книга відкривається коротким загальним нарисом становлення християнства в Україні, розвоєм греко-католицької конфесії на теренах Тернопілля, а для повноти інформації доповнена тематизмом - списком духовних осіб, в тому числі монахів і монахинь, зайнятих на даний момент службою в греко-католицьких храмах, з найважливішими даними про них.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах