Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна голові комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Гриневич Л. М. за подаровану книгу.

Україна у Великій війні 1939-1945: науково-популярне видання / упоряд. : Л. Герасименко, В. Расевич ; відпов. ред. І. Юхновський. – К. : Емма, 2014. – 264 с. ; 269 іл. – ISBN 978-966-9624-6-8

  У виданні представлено матеріали про причини, перебіг і наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших подій в історії українського народу XX століття - Другу світову війну. У запропонованій книзі проаналізовано події, що відбувалися на території сучасної України, або були пов'язані з діяльністю українців, починаючи від проголошення Карпатської України у березні 1939 р., і завершуючи подіями на Далекому Сході у вересні 1945 р. У праці описуються війна, організація самооборони, буденне життя під різними окупаційними режимами, національно-визвольна боротьба українців та ідейно-політичні лінії розколу в середовищі українських націоналістів.
  Велику увагу приділено питанням історії Другої світової війни, участі українців у радянсько-фінській війні, в радянсько-німецькій війні, в українсько-польському конфлікті, висвітлюється боротьба за Українську Самостійну Соборну Державу. Особливе місце у книзі відведено вкладові українців у розгром нацистської Німеччини.
  На основі значного масиву сучасних матеріалів розглянуто основні аспекти формування історичної пам'яті українського народу про Другу світову війну.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]