Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна доктору історичних наук, професору Алексієвцю Миколі Мироновичу за подаровані книги.

Про нас: кафедра нової і новітньої історії та методики викладання історії / за заг. ред. М. М. Алексієвця – Тернопіль : Вектор, 2014. – 44 с.

  У виданні висвітлено історію становлення й розвитку кафедри нової і новітньої історії та методики викладання історії Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Подано основні напрямки й досягнення в навчальній, науковій та виховній діяльності кафедри, вміщено Концепцію та зміни й доповнення до неї в контексті Закону України "Про вищу освіту", а також біографічні дані працівників колективу.
  Для викладачів, науковців, аспірантів і студентів.

Україна в міжнародних відносинах : енциклопедичний словник-довідник. Вип. 4 : Предметно-тематична частина: П–Я / авт. кол. : О. Г. Бажан, М. М. Варавцев, С. В. Выднянський [та ін.]. – К. : Ін-т історії України НАН України, 2013. – 357 с. – ISBN 978-966-02-4858-8

  Випуск 4 є продовженням започаткованого в 2009 р. словника, присвяченого історії міжнародних відносин України. У виданні висвітлюються події політики, економіки, культури від часів Давньоруської держави до початку XXI ст.
  Видання розраховане на науковців, викладачів, студентів, усіх, хто вивчає і бере участь у взаєминах із зарубіжним світом.

Факультет історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (1940–2011рр.) / редкол.: В. М. Ботушанський, О. В. Добржанський, Т. Д. Івасютин [та ін.]. – Чернівці : Наші книги, 2012. – 600 с. – ISBN 978-966-482-035-3

  У книзі висвітлюється історія одного з факультетів знаного в Україні Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича - факультету історії, політології та міжнародних відносин (колишнього історичного), якому в 2010 р. виповнилося 70 років. Подаються короткі відомості про викладання історії і розвиток історичної науки до створення факультету. Висвітлюється 70-річна історія створення і розвитку факультету (1940-2010), його кафедр, стан навчально-виховного процесу і наукових досліджень. Вміщено короткі біографії більшості викладачів, які працювали чи працюють на факультеті, список випускників і перелік тих із них, хто захистив докторські та кандидатські дисертації.
Для науковців, викладачів, учителів, студентів, усіх, хто цікавиться історією розвитку освіти в буковинському краї.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах