Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна професору, доктору педагогічних наук Чепіль Марії Миронівні за подаровані книги.

Чепіль, М.  Педагоги творять майбутнє : нарис про кафедру загальної педагогіки та дошкільної освіти / Марія Чепіль. – Дрогобич : Вид. відд. Дрогобицького держ. пед. ун-ту ім. І. Франка, 2014. – 284 с. – (Педагогіка в іменах. Вип. 4). – ISBN 978-966-384-321-6

  У пропонованій студії висвітлено основні віхи становлення і розвитку кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, розкрито різнобічну діяльність професорського-викладацького складу, який своєю педагогічною працею та просвітницькою діяльністю сьогодні робить вагомий внесок у розбудову української освіти і педагогічної науки, долучається до формування національної еліти, загалом, та свідомого громадянина України зокрема.
  Для дослідників у галузі історії педагогіки, теорії і методики виховання, педагогіки вищої школи, а також усіх, хто цікавиться розвитком сучасної української педагогічної науки.


Чепіль, М. М.  Виховання любові до рідного краю у дітей старшого дошкільного віку : навчально-методичний посібник / М. М. Чепіль, Л. Я. Загоруйко, Н. Я. Тарновецька. – Дрогобич : Видавничий відділ ДДПУ ім. І. Франка, 2015. – 224 с. – ISBN 978-966-384-332-2

  Навчально-методичний посібник висвітлює психолого-иедагогічні засади виховання любові до краю у дітей старшого дошкільного віку. Розроблені конспекти занять з розділів «Ознайомлення з довкіллям», «Народознавство» регіональної комплексної програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» спрямовані на ознайомлення дітей з сімейними та родинними традиціями, народним одягом, українською народною іграшкою, календарно-обрядовими святами, звичаями та традиціями, національною кухнею і народними ремеслами краю. Усі теми занять висвітлені згідно з плануванням освітньо-виховної діяльності, відповідають тематиці місяця і дня. Вміщені матеріали допоможуть розширити знання про багату і невичерпну історико-культурну спадщину рідного краю, українського народу, сприятимуть формуванню у старших дошкільників високих патріотичних якостей і гордості за рідний край, свою Вітчизну.
  Посібник зорієнтований на працівників дошкільних навчальних закладів, студентів спеціальності «Дошкільна освіта», батьків, а також усіх, хто цікавиться проблемами патріотичного виховання дітей.

Чепіль, М. М.  Освіта і виховання у дослідженнях науковців кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (1991–2014) : науково-допоміжний бібліографічний покажчик / М. М. Чепіль. – Дрогобич : Видавничий відділ ДДПУ ім. І. Франка, 2015. – 160 с. – (Педагогіка в іменах. Вип. 5). – ISBN 978-966-384-330-8

  Науково-допоміжний бібліографічний покажчик висвітлює становлення і розвиток освіти, методологічні засади виховання, сучасні технології навчально-виховного процесу в загальноосвітній та вищій школі з урахуванням історичних, теоретичних, практичних аспектів виховної роботи та специфіки сучасних обставин розвитку українського суспільства.
  Видання спрямоване на поігулярюацію наукових досліджень професорсько-викладацького складу кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка в умовах незалежної України.
  Науково-допоміжний бібліографічний посібник зорієнтований на читачів різних рівнів: науковців, докторантів, аспірантів, здобувачів. магістрантів, викладачів, сіудентську молодь, педагогічних і бібліотечних працівників, керівників закладів освіти, учителів шкіл, методистів, вихователів, а також усіх, хто цікавиться розвитком сучасної української педагогічної науки.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах