Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна професору кафедри нової і новітньої історії Алексієвець Лесі Миколаївні за подаровані книги.

Україна в міжнародних відносинах : енциклопедичний словник-довідник. Вип. 3 : Предметно-тематична частина: К–О / авт. кол. : Л. М. Алексієвець, Д. О. Анікєєв, Н. П. Барановська [та ін.] ; відп. ред.: М. М. Варварцев. – К.: Ін-т історії України НАН України, 2012. – 315 с. – ISBN 978-966-02-4858-8

  Випуск 3 є продовженням започаткованого в 2009 р. словника, присвяченого історії міжнародних зв'язків України. У виданні висвітлюються події політики, економіки, культури від часів Давньоруської держави до початку XXI ст.
  Видання розраховане на науковців, викладачів, студентів, усіх, хто вивчає і бере участь у взаєминах із зарубіжним світом.

Шлях до незалежності: суспільні настрої в Україні кін. 80-х рр. ХХ ст. : документи і матеріали : до 20-ї річниці незалежності України / редкол. : В. А. Смолій, Г. В. Боряк, Г. І. Гончарук [та ін.] ; кол. упоряд. : В. М. Даниленко, Н. Ф. Васильєва, С. А. Кокін [та ін.]. – К. : Ін-т історії України НАН України, 2011. – 626 с. – ISBN 978-966-02-5425-1

  До збірника увійшли документальні матеріали, що відтворюють суспільно-політичне життя, суспільні настрої в Україні кінця 80-х років XX ст. Основу збірника складають документальні матеріали ГДА СБУ, які охоплюють період від 1986 р. до вересня 1991 р. Наявні в збірнику документи свідчать про розмах українського національно-демократичного руху кінця 1980-х, послідовну боротьбу з ним радянських органів безпеки. Містяться відомості про ініціативи створення в Україні широкого громадського об'єднання, схожого на прибалтійські народні фронти, активну діяльність осередків Народного Руху України за перебудову.
  Збірник розрахований на науковців, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться історією України.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]