Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна доценту кафедри теорії і методики української та світової літератури Сороці Петру Івановичу за подаровані книги.

Сорока, П. І.  Богдан Бастюк: мистецьке чотирипілля / П. І. Сорока. – Тернопіль : Астон, 2015. – 144 с. – ISBN 978-966-380-575-3

  Монографічне дослідження присвячене творчості Богдана Бастюка, талановитого поета, прозаїка і гумориста.
  У полі зору дослідника поетичні збірки "Словини", трилогія "Сопигора", гумористичні книги "Сміхомаргіналії", "Для дорогої родини" та інші.
  Особливу увагу звернено на стилістичні особливості письма, багатство мови і виражальних засобів письменника.
  Видання розраховане на вчителів-словесників, студентів гуманітарних вишів, широке коло читачів.

Сорока, П. Жезл і посох : історичні твори / Петро Сорока. – К. : Український пріоритет, 2015. – 336 с. –ISBN 978-966-2669-77-0

  У цій книзі — два історичні твори, написані у формі діаріушів, головними персонажами яких виступають Іван Мазепа і Тимофій Бордуляк. На перший погляд, дивне сусідство. Де ті спільні точки дотикання, що об'єднують такі відмінні постаті, віддалені в часі на три століття? Один — гетьман, чільний по¬літичний діяч, борець за волю України, що кинув виклик ро¬сійській деспотії, інший — письменник, автор малих жанрових форм, до якого тулиться епітет «тихий», бо все життя прожив у провінційній галицькій глибинці. У першого — володарський жезл, тобто гетьманська булава, а в другого — пастирський посох. Два символи, як два полюси нашої державності. Вони і є тими опорними пунктами, які дозволили авторові подати два твори під дахом однієї обкладинки.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]