Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна кандидату географічних наук, доценту Тарановій Наталії за подаровані книги.

Таранова, Н.  Метеорологія і кліматологія : навчальний посібник / Н. Таранова, П. Шубер. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2014. – 290 с.

  У навчальному посібнику викладені основні розділи з курсу метеорології і кліматології, наведені відомості про склад і будову атмосфери, радіаційний і тепловий режим атмосфери, вологість повітря, хмари, опади, баричне поле і вітер, атмосферну циркуляцію, погоду і клімат, а також про класифікацію, характеристику і зміни кліматів.
  Посібник може бути застосований для елементарного ознайомлення з основами метеорології і кліматології на природничих і інших факультетах, у вузах і середніх спеціальних установах іншого профілю, а також вчителями географії, абітурієнтами та усіма, хто цікавиться географією.

Таранова, Н.  Метеорологія і кліматологія : навчально-методичний комплекс / Наталія Таранова. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2014. – 302 с.

  В навчально-методичному комплексі наведено робочу програму курсу «Метеорологія і кліматологія», орієнтовне тематичне планування тз розроблений автором опорний конспект лекцій, методичні вказівки до виконання лабораторних робіт, програму польової практики з метеорології і кліматології, методичні вказівки до виконання курсових робіт та орієнтовний перелік тем курсових робіт з метеорології і кліматології, приклади поточних та підсумкових тестових завдань, необхідні довідкові матеріали. Розкрита також методика та система оцінювання знань студентів, представлено розподіл балів, що присвоюються студентам за темами та змістовими модулями.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]