Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату технічних наук, асистенту кафедри теорії практики журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка Йордан Ганні за подаровані книги.

Йордан, Г.  Основи поліграфії : навчальний посібник / Ганна Йордан ; за ред. С. Гавенко. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2007, 176 с. : іл. – ISBN 978-966-07-0919-5

  У навчальному посібнику висвітлюються сучасні технології опрацювання текстової та ілюстративної інформації, процеси взаємовідносин видавництва та поліграфічного підприємства, функції працівників видавництва на всіх етапах виготовлення видання, що пов'язані з поліграфічним виробництвом. Розглядаються оптимальні варіанти художньо-технічного оформлення поліграфічної продукції, вибір найкращого, з точки зору якості та економічної доцільності, способу її друкування та оздоблення.
  У додатках наведені схеми, які допомагають кращому сприйняттю та засвоєнню матеріалу окремих тем.
  Для студентів вищих навчальних закладів II—III рівнів акредитації, які навчаються за спеціальністю "Видавнича справа та редагування", працівників видавництв, поліграфічних підприємств.

Гавенко, С. Ф.  Технологія та обладнання для мікрохвильового висушування книжкових блоків : монографія / С. Ф. Гавенко, Г. М. Йордан. – Львів : Українська академія друкарства, 2012. – 144 с. : іл., табл. – ISBN 978-966-322-373-5

  У монографії висвітлені теоретичні та практичні засади процесів інтенсифікації технології висушування напівфабрикатів книжкового виробництва Описані класифікаційні ознаки сучасних технологій та сушильних пристроїв, обгрунтовано ефективність мікрохвильового сушіння книжкових блоків
  На основі теоретичних досліджень встановлені закономірності процесу висушування в залежності від коефіцієнта теплопровідності матеріалів, формату видання, його товщини, фізико-механічних характеристик паперів і клеїв.
  Наведено імітаційні моделі розподілу вологи в корінці блока та досліджено кінетику висушування, методику розрахунку матеріального і теплового балансу, показані зміни структури матеріалів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]