Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна доктору біологічних наук, професору, академіку НААН України, завідувачу відділу фітопатогенних бактерій інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного Патиці Володимиру Пилиповичу за подаровані книги.

Патыка, В. Ф.  Агроэкологическая роль азотфиксирующих микроорганизмов в аллелопатии высших растений / В. Ф. Патыка, Г. Ф. Наумов, Л. В. Подоба [и др.] ; под ред. В. Ф. Патыки. – К. : Основа, 2004. – 320 с. – ISBN 966-699-056-3

  Обобщены многолетние экспериментальные исследования взаимодействия сельскохозяйственных растений и азотфиксирующих микроорганизмов в природных агроэкосистемах. Сформулированы современные представления о роли аллелопатии в агроэкосистемах и исследований азотфиксирующих микроорганизмов в аллелопатии растений. Полученные результаты свидетельствуют о том, что сельскохозяйственные растения являются мощным экологическим фактором в формировании почвенных микробных сообществ, особенно микрофлоры, определяющей азотный режим почвы.
  Для агроэкологов, микробиологов, физиологов растений, почвоведов, геоботаников, а также преподавателей и студентов вузов.

Гвоздяк, Р. І.  Фітопатогенні бактерії. Бактеріальні хвороби рослин : монографія. Т.1. / Р. І. Гвоздяк, Л. А. Пасічник, Л. М. Яковлева [та ін.] ; за ред. В. П. Патики. – К. : Інтерсервіс, 2011. – 444 с. – ISBN 978-966-2465-35-8

  Фундаментальна монографія з біології фітопатогенних бактерій. Уперше видається в Україні, грунтується на світових досягненнях і 50-річних дослідженнях відділу фітопатогенних бактерій Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України. Поряд з класичними відомостями наведено новітні погляди на біологію фітопатогенних бактерій. Монографія відображає сучасний прогрес у вивченні структурно-функціональної організації фітопатогенних бактерій, їх біорізноманітності, філогенії, діагностики, методах дослідження та захисту від збудників бактеріальних хвороб рослин, використання корисних можливостей цих бактерій тощо. Читачі зможуть розширити свій кругозір та переосмислити погляди на організацію фітопатогенних бактерій, їх роль у мікробіології, органічній еволюції, агросфсрі і біосфері.
  Книга буде корисною для біологів, мікробіологів, селекціонерів, спеціалістів сільського господарства, аспірантів, студентів біологічних та агрономічних факультетів середніх і вищих навчальних закладів.

Титко, Р.  Відновлювальні джерела енергії (досвід Польщі для України) / Р. Титко, В. Калініченко. – Варшава : OWG, 2010. – ISBN 978-83-928382-1-0

  Посібник “Відновлювальні джерела енергії (досвід Польщі для України)” показує перспективи та шляхи впровадження відновлювальної енергетики в Польщі та на Україні.
  У посібнику надаються теоретичні основи використання відновлювальних джерел енергії, енергетичний потенціал України, загальний та територіальний розподіл ресурсів, сучасний стан розвитку. Зроблено огляд існуючих технологій щодо використання кожного конкретного виду відновлювальної енергетики. Показано типові проекти, що застосовуються на даний момент у Польщі і можуть бути корисними для України. Зроблено огляд законодавчих актів та проектів України по кожному з видів відновлювальної енергетики.   Приведено приблизні технологічні та економічні розрахунки проектів з відновлювальної енергетики.
  Рекомендовано до використання при вивченні дисциплін “Енергетичний менеджмент”, “Енергоощадження та відновлювальні джерела енергії'”, “Енергетична безпека” та ін. студентами економічних спеціальностей аграрних вищих навчальних закладів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]