Висловлюємо щиру подяку викладачці гри на фортепіано, літературно-музичній лектрисі, виконавиці літературних шедеврів Зайко Мирославі Антонівні за подаровану книгу бібліотеці.

Зайко, М. А. Український лексикон : естетичні, мистецькі, лінгвістичні таблиці співзвучних слів / М. А. Зайко. – 2-ге вид, випр. и допов. – Тернопіль : Терно-граф, 2014. – 444 с. + 3 компакт диска. – ISBN 978-966-457-145-3

  У самобутньому виданні Авторка майстерно представила об’єктивний, реальний стан звукотворчого ритмічного образу краси української мови, в якому явно проглядає її етнічний характер та відмінність від інших європейських і навіть слов’янських мов.
  Для підкреслення милозвучності усної української мови Авторка віднайшла оригінальні виразові засоби: наголошені таблиці, поділ слів на частини мови, на відмінки, однину; множину на особи, на теренові та іншомовні терміни, поділ слів за кількістю складів, кольорові розділові знаки, базові лінії.
Надіємося, що за своїми оригінальними особливостями, новаторськими ідеями. багатством і різноманітністю матеріалів, глибиною інтелектуального підтексту "Український лексикон" зацікавить широкі читацькі верстви Соборної держави України та діаспори незалежно від фаху, освіти, віку. Даний ритмічний словник буде корисним для іншомовних фахівців, котрі приїздять зі своїх держав до України з метою вивчення української мови, культури, звичаїв для співпраці та бізнесу.
  Посвята актуальна в боротьбі за єдинодержавну рідну мову, а зміст, форма та ідеї словника відповідають Посвяті.
  Видання прислужиться вдосконаленню усної української мови серед усіх верств населення Соборної України.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]