Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату педагогічних наук, доценту кафедри німецької філології та методики викладання німецької мови Рокіцькій Наталії Володимирівні за подаровані книги.

58

Den Toten, den Lebenden und den Ungeborenen, meinen Landsleuten : Anlässlich des 200 : Jubiläums von Taras Schewtschenko : методичний посібник / укладач Рокіцька Н. В. – Тернопіль : ТНПУ, 2014. – 170 с.

 

  Книга знайомить читача з німецькомовними перекладами творів Тараса Шевченка, 200-ліття від дня народження якого ми вшановуємо у цьому році. Крім обрядового, подекуди штучного культу, існує в українстві й інший, справжній культ Шевченка, в значенні глибокої, щирої пошани до його творчого духу, у розумінні його думок, почуттів, у прагненні до його цілей. Шевченко був і залишається для українського народу символом боротьби за вільне політичне та духовне життя, за повноцінний розвиток у всіх сферах, за здобуття рівних прав серед європейських народів.
  З усіх творів українських письменників, які найчастіше перекладалися іноземними мовами, зокрема німецькою, були твори великого Кобзаря. Рецепція Тараса Шевченка в Австрії та Німеччині найповніше відбиває еволюцію й динаміку міжлітературних зв’язків з Україною впродовж їхнього розвитку.
  Запропонований посібник може бути корисним не тільки для студентів-словесників, але й стане в пригоді аспірантам, вчителям німецької та української мові і літератури, а також допоможе студентам, які проходять педагогічну практику краще зорганізувати навчальний процес і створити на уроках атмосферу іншомовного спілкування.

121

Deutsch lehren und lernen mit Spaß : навчально-медодичний посібник / Н. В. Рокіцька, І. Я. Яцюк. – Тернопіль : ТНПУ, 2016. – 172 с.

 

   Навчально-методичний посібник охоплює необхідний базовий матеріал з німецької мови, який за вимогами сучасної методики викладання іноземних мов повинен бути засвоєний студентами за період навчання, подає методичний інструментарій для реалізації методів, прийомів навчання, вимоги до проведення уроків.
  Запропоновано підбір найпоширеніших німецьких зворотів і висловів навчально-методичного характеру з оригінальних джерел, частково адаптованих до їх українських еквівалентів.
   Методичні матеріали мають практичну цінність не лише для студентів-германістів, а й для вчителів німецької мови, а також допоможуть студентам-філологам, які проходять педагогічну практику в школі, краще зорганізувати навчальний процес і створити на уроках атмосферу іншомовного спілкування.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]