Висловлюємо щиру подяку письменнику, літературознавцю, редактору, видавцю, доценту кафедри теорії і методики української та світової літератури ТНПУ ім. В. Гнатюка Сороці Петру Івановичу за подаровані книги.

91

Степовичка Л. Н. Осінні люди : поезії і переклади останніх років / Леся Степовичка. – Львів : Ліга-Прес, 2015. – 116 с.

 

  До нової збірки відомої української поетеси увійшли вірші та поеми філософського, ліричного, громадянського і духовного спрямування, а також переклади із світової класики. На сторінках книжки  відлуння двох українських Майданів, лихої війни, подих осені і щастя, відчаю і радості, тривоги й надії.
    Книга розрахована на широке коло шанувальників поезії.

92

Степовичка Л. І со духом твоїм : поезія : проза / Леся Степовичка. – Дніпропетровськ : Навіки, 2015. – 100 с.

 

   Я написала «Поему про батька». Її надруковано в моїй книзі “Стернею долі” (Дніпропетровськ, 2007) та в Антології “Книга про батька” (Київ, 2013). Текст подано в першій частині цієї книги.
   Мені розповідала вихователька Дніпродзержинської школи-інтернату, що вони з дітьми читали мої «Поему про батька» і «Поему про матір» і плакали. Не плачте, діточки, любі хлопчики і дівчатка, сироти й напівсироти, юні побратими мої і посестри! Ваше життя не пропало. Уповайте на Бога! Він посилає випробування тим, кого любить. І без Його волі волосина не впаде з вашої голови. Та багато залежить і від нас самих.
   Згадайте, як геніальний Моцарт говорив: «Життя прекрасне, якщо навіть по обличчю течуть сльози».

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]