Висловлюємо щиру подяку кандидату філологічних наук, молодшому науковому співробітнику Інститу української мови НАН України Ганні Олександрівні Бардукові за подаровану книгу.

220

Бардукова Г. О. Норма і девіація в сучасній українській фраземіці : монографія / Г. О. Бардукова. – Київ : Аграр Медіа Груп, 2016. – 252 с.


   Монографію присвячено вивченню інноваційних процесів у внормованому та кодифікованому корпусі фразем різних типів у сучасній українській мові. Простежено динаміку взірцевої (прескриптивної, фраземної) та вжиткової (дескриптивної, фразеологічної) норм. Визначено шляхи оновлення сучасної української фраземіки. Виявлено джерела формування фразеоінновацій, абсолютних і часткових (девіацій від наявних зразків), установлено їхні типи. З’ясовано роль нових фразеологізмів у розширенні коґнітивного простору сучасної української мови. Обгрунтовано принципи укладання словника фразеологічних інновацій як нового типу словника в українській фразеографії.
   Для науковців, викладачів, аспірантів та студентів філологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, учителів і всіх, хто цікавиться проблемами розвитку та культури сучасної української мови.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]