Висловлюємо щиру подяку українському науковцю, педагогу, краєзнавцю, громадському діячу, кандидату геолого-мінералогічних наук, професору, академіку Української екологічної АН Йосипу Михайловичу Свинку за подаровані книги.

 

222

Ващенко Г. Загальні методи навчання: підручник для педагогів / Григорій Ващенко. – Київ : Українська видавнича спілка, 1997. – 441 c.


   В останні роки в Україну повертається ім’я видатного українського педагога Григорія Ващенка. Розпочато освоєння освітянами і всією громадськістю України його науково-педагогічної спадщини та громадсько-політичної діяльності. У 1994 році вийшла друком в Україні і викликала значний читацький інтерес праця Г. Ващенка «Виховний ідеал». І ось нова книжка педагога, що йде нині до українського читача: «Загальні методи навчання». Книга присвячена розкриттю означених проблем в історико-освітньому і теоретичному аспектах. Вона розрахована на вчителів, керівників шкіл різних типів, методистів, інспекторів, студентів університетів та педагогічних навчальних закладів різних рівнів, аспірантів та науковців у галузі педагогіки і педагогічної психології, школознавства та зацікавлених батьків.
   Видання підготовлене Всеукраїнським Педагогічним Товариством ім. Григорія Ващенка та Науковим Товариством ім. Миколи Міхновського.

223

Ващенко Г. Виховний iдеал: пiдручник для педагогiв, виховникiв, молодi i батькiв. Т. 1 / Григорій Ващенко. – Полтава : Полтавський вісник, 1994. – 191 с.

 

   Книга, адресована педагогічним кадрам України, є першою з серії праць видатного українського вченого, педагога і психолога професора Г.Ващенка. На її сторінках автор проекту "Система освіти в самостійній Україні” та інших досліджень з проблем виховання молоді будує Виховний ідеал, що відповідає психічним та природним властивостям української людини. Книга, що побачила світ двічі у Німеччині і в Бельгії, в Україні виходить друком вперше. Адресована вчителям та учням, педагогам і студентам педагогічних вузів, всім, кому не байдужі проблеми духовного розвою української нації.

224

Національна наукова конференція, присвячена 150-річчю від дня народження видатного українського вченого-природодослідника Івана Верхратського: матеріяли конференції, 22-23 квітня 1996 року. – Тернопіль : [б. в.], 1996. – 50 с.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]