Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку  Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці  за подаровані книги.

 

137

«Братня» навала. Війни Росії проти України ХІІ-ХХІ ст. / В. Брехуненко [та ін.] ; Ін-т укр. археогр. та джерелозн. ім. М. С. Грушевського НАН України. – Київ : [б. в.], 2016. – 248 с.


   У книзі в науково-популярному форматі розглядаються численні російсько-українські війни включно з Вітчизняною війною українців за незалежність, яка розпочалася зі вторгнення російських окупантів в Україну в лютому 2014 р. Простежено, що коріння цих війн сягають XII ст. Показано, що саме війни як втілення постійних агресивних планів Московії / Росії заволодіти українськими землями визначали головну вісь російсько-українських стосунків. Описано мотиви, визрівання та хронологію війн, перебіг військових дій, наслідки війн та їхній вплив на українську перспективу. Вітчизняна війна, яку Україні доводиться вести з 2014 р., розглядається на тлі перегуків між путінською агресією та московськими стратегіями війн Проти України ХУ-ХХ ст.
   Для всіх, хто цікавиться історією українсько-російських стосунків та історією України загалом.

259

Література про Тернопільську область за 2010—2014 роки. Бібліогр. покажч. Вип. 24 / Упр. культури Терноп. облдержадмін., Терноп. обл. універс. наук. б-ка ; уклад. В. Я. Миськів ; ред.: Г. Й. Жовтко, О. М. Раскіна ; кер. проекту та наук. ред. В. І. Вітенко. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2016. — 1168 с.

 

   Ретроспективний бібліографічний покажчик «Література про Тернопільську область за 2010—2014 роки» пропонує користувачам документи про історію, природу, культуру, звичаї й традиції, літературне життя краю.
   Видання розраховано на широке коло читачів: науковців, краєзнавців, журналістів, учителів, працівників культури та літераторів, а також усіх, кого цікавить регіональне краєзнавство.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах