Висловлюємо щиру подяку поетесі, перекладачу, кандидату філологічних наук, викладачу кафедри теорії і практики перекладу ТНПУ ім. В. Гнатюка Наталії Іванівні Пасічник за подаровані книги.

 

211

Бєляєва О. На межі розкраяних епох : поезії / Ольга Бєляєва. – Суми : Мрія, 2010. – 70 с.


   «На межі розкраяних епох» - це друга книга молодої сумської поетеси Ольги Бєляєвої, у якій авторка відкриває невідомі раніше грані своєї душі, заливає Всесвіт вогнеспадом почуттів. Вона пропонує кожному уявити себе на краю прірви, яка є і кінцем, і початком одночасно, покласти на ваги примарні й справжні цінності, відділити зерна від плевели. Це своєрідне запрошення у таємничий і такий бажаний світ, у якому кожен може зняти маску і побачити справжнє своє обличчя, залишивши за ефемерною завісою часу усі свої печалі.
   Для широкого кола читачів.

5

Матеуш В. Майданіада: поема, роздуми, дослідження / Віталій Матеуш. – Хмельницький : ФОП Цюпак А. А., 2016. – 56 с.

 

   Тут публікується поетична розповідь про реальну дійсність Революції Гідності в місті Хмельницькому в частині революційних мітингів на Майдані Незалежності з точки зору учасників цих мітингів, хід подій показаний в хронологічній послідовності з охопленням історичних деталей, які легко забути, деяка увага приділена всеукраїнським і місцевим подіям поза Хмельницьким Майданом, так через епічну поезію музи Калліопи виражається революційний дух українського народу.
   В коментарях зачеплені гострі проблеми, в частині «Різне» опубліковано «Спогад про Львів» Марії Лисайчук, розглянуті тематично та ідейно близькі до цієї поеми поетичні рядки Володимира Олійника, Надії Вітвіцької, Миколи Хоружого, Дмитра Іванова.

6

Матеуш В. Баранов, Храпач та інші: спогади, роздуми, дослідження / Віталій Матеуш. – Хмельницький : ФОП Цюпак А. А., 2016. – 52 с.

 

   В цій книжці опубліковані листи вісьмох українських письменників і журналістів до автора з його коментарями і дослідженнями, особливе доповнення - вірші автора про цих майстрів слова, це є початок здійснення пропозиції студентки Юлії Довганюк, перспективної в літературній творчості. Крім того, дещо сказано про місто Хмельницький, його проблеми, прихильність до нього, зокрема через вірші Марії Лисайчук, Віталія Міхалевського, про родичів автора, про деякі фрагменти творчості Галини Черниш, Михайла Василенка, Миколи Бондарчука, Леоніда Саварчука, Володимира Олійника, Михайла Цимбалюка та інше.

7 Collegium: международный научно-художественный журнал / редкол.: С. Д. Абрамович, В. Е. Багно, Е. Г. Бураго [и др.]. – Киев : Издательский дом Дмитрия Бураго, 2016. Вып. 26. – 441 с.
67

Скиба Р. Погода для некурців: напівзібране / Роман Скиба. – Тернопіль : Слон, 2017. – 144 с.

 

   У напівзібране видання Романа Скиби ввійшли поезії, створені від 1995-го року по 2013-й.

212

Третья Ватерлиния : сборник стихотворений финалистов поэтического фестиваля / сост. А. В. Торхов. – Николаев : Илион, 2013. – 90 с.


   В сборнике опубликованы тексты двадцати финалистов поэтического конкурса в рамках Третьего открытого Всеукраинского фестиваля поэзии «Ватерлиния — 2013».

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]