Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку науковому співробітнику відділу рукописів Львівської національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника Данилові Михайловичу Кравцю за подаровану книгу.

52

Кравець Д. За Збручем: західноукраїнська громадсько-політична думка про радянську Україну (1920-1930 –ті рр.) : монографія / Данило Кравець. – Львів : Львівська національна наукова бібліотека України ім. В. Стефаника, 2016. – 297 с.


   У монографії висвітлено західноукраїнську громадсько-політичну думку про радянську Україну міжвоєнного періоду. Проаналізовано стан наукового опрацювання проблеми та її джерельної бази. Простежено відображення у західноукраїнській суспільній думці процесів, що відбувалися в радянській Україні впродовж 1920-х рр. (неп, українізація). Розкрито погляди населення Західної України на економічні перетворення в УСРР/УРСР у кінці 1920-х-на початку 1930-х рр. Значну увагу приділено аналізу ставлення західних українців до більшовицької індустріалізації, колективізації, голодомору 1932-1933 рр., культурного та суспільного розвитку' в радянській Україні.
   Для викладачів, студентів, наукових працівників у гуманітарній сфері, а також усіх тих, хто цікавиться історією України.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]