Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку науковому та літературному редактору, поету, публіцисту, перекладачу, лексикографу Дмитру Пилиповичу Пилипчуку за подаровану книгу.

 

77

Пилипчук Д. Про дозу дьогтю в бочці меду: статистика українського друку на тлі гібридної війни / Дмитро Пилипчук. – Київ : Просвіта, 2017. – 64 с.

 

   Новизна цього культурологічного, політичного, а водночас і полемічного дослідження - у глибокому порівняльному вивченні не лише загальної картини друку незалежної України, а й мовної політики держави в конкретних секторах друку, як-от: художня література, переклад, література для дітей, підручники і навчальні посібники для вищої і середньої школи, періодична преса тощо. Автор уважно обсервує національне книговидання і пресу з погляду дотримання чи недотримання конституційного статусу української мови, оцінюючи культурні й політичні реалії в контексті гібридної війни Росії проти України і тенденцій європейської видавничої політики і практики. Стан українського книговидання і періодичної преси вперше досліджено у прямому звязку з каденціями конкретних президентів України. Осибливої цінності надають цій публікації численні численні таблиці, укладені дослідником на підставі українських та іноземних статистичних і аналітичних джерел.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах