Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору філологічних наук, професору кафедри української та зарубіжних літератур Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського Світлані Вікторівні Формановій за подаровану книгу.

 

268

Форманова С.В. Інвективи в українській мові : монографія / Світлана Вікторівна Форманова; за ред.. Н. М. Сологуб. Київ : Видавничий дім Дмитра Бураго, 2012. – 336 с.

 

   У монографії представлено аналіз і характеристику української інвективи, систематизовано й узагальнено лінгвістичні розвідки у цій галузі, схарактеризовано інвективу як мовленнєвий жанр і як тип мовлення, подано тлумачення інтелектуальної інвективи, описано інвективу в гендерному аспекті, проаналізовано прокльони як національно-специфічний різновид інвективи, з'ясовано мовленнєві особливості неформально-молодіжних угруповань, а також проаналізовано причини вживання інвективи.
   Монографію адресовано спеціалістам у галузі лінгвістики, літературознавства, викладачам, аспірантам, студентам вищих закладів освіти, усім, хто цікавиться функціонуванням, новими явищами в розвитку української мови.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]