Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доценту кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Марії Іванівні Іванців за подаровану книгу.

 

317

Іванців М. Вибір методів і пийомів навчання математики в початковій школі: навчально-методичний посібник / Марія Іванців. – Луцьк : Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016. – 224 с. – (Посібники та підручники СНУ імені лесі Українки).


   Розвиток логічного мислення молодших школярів завжди був і залишається одним із основних завдань учителя. А чіткої методики вибору логічних прийомів мислення та поєднання їх із дидактичними методами навчання математики в початковій школі немає.
   Для математики основними прийомами діяльності є логічні прийоми - аналіз-сиитез, порівняння, класифікація, узагальнення (індуктивне, дедуктивне), аналогія тощо. У поєднанні з дидактичними методами вони ефективно впливають і на вивчення математичного матеріалу, і на використання його в нових ситуаціях.
   Матеріал посібника сформовано у п’яти розділах, кожен із яких відповідає конкретній змістовій лінії робочої програми навчальної дисципліни «Методика навчання освітньої галузі “Математика”».
   Для студентів педагогічних факультетів та коледжів, учителів початкових класів, методистів та батьків, діти яких навчаються в початкових класах.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]