Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка  щиро вдячна кандидату психологічних наук, доценту кафедри практичної психології ТНПУ ім. В. Гнатюка Сіткарю Віктору Іллічу за подаровану книгу.

 

319

Татенко В. Методологія суб’єктно-вчинкового підходу: соціально-психологічний вимір : монографія / Віталій Татенко. – Київ : Міленіум, 2017. – 184 с.


   У монографії розглянуто методологічні аспекти становлення суб'єктно-вчинкового підходу у вітчизняній психології, визначено його соціально-психологічні характеристики. З позицій суб’єктно-вчинкового підходу здійснено спробу сутнісної конкретизації базових положень соціальної психології як суб’єкта пізнання про її об’єкт, предмет, метод, принципи і завдання; також конкретизуються соціально-психологічні уявлення про людську істоту і людську спільноту, про процеси спілкування, соціалізації, впливу людини на людину тощо. Обгрунтовується гіпотеза щодо можливості й доцільності запровадження суб’єктно-вчинкового підходу в соціально-психологічному пізнанні.
   Для дослідників, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться методологічними проблемами психологічної науки і соціальної психології зокрема.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах