Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату філологічних наук, доценту кафедри української та іноземних мов Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя  Наталії Іванівні Гавдиді за подаровані книги (в кількості 8 одиниць).

 

332

Захарчук Д. Плач землі: роман / Денис Захарчук. – Тернопіль : Джура, 2014. – 296 с.


   «Плач Землі» — роман про нашу майбутню державу, державу якої ми ще не маємо, але обов’язково будемо мати. Про Україну як епіцентр ухвалення рішень, важливих для долі цілого світу, про українських вчених, які вирішують проблеми, над розв’занням яких б’ються кращі уми людства, про українську армію, яка зупиняє терористів і повертає мир зруйнованим країнам.
   Коли страшні геологічні катастрофи руйнують індустріальні міста, поширюються страшні епідемії, люди втрачають будь-яку надію на порятунок, зупинити хаос здатна лише єдина сила — могутня  Україна з її розвиненою економікою, передовою наукою і найбоєздатнішою армією. Погляди всіх звернені до неї.

   Написаний ще до Революції Гідності, цей роман навдивовижу точно і правдиво відтворює її дух — дух гордого і певного своєї сили народу.

 337

Комаринець О. Життя – мить: до 200-річчя з дня смерті відомого українського скульптора Михайла Філевича (1729–1804) / Олександра Комаринець. – Львів : Каменяр, 2005. – 302 с.

 

   Книга «Життя — мить» заповнена солодкими і терпкими спогадами з дитячих та юнацьких років, есеями змужнілого-сформованого віку, позначеними діями та вчинками героїв — сусідів, друзів, знайомих та членів сімей: Фартухів, Давидовичів, Лєрчукїв, Каспруків, Комаринців, Ляховичів, Філевичів, коріння яких сягають у XVII—XVIII ст. та міцно й нерозривно пов’язані золотою ниткою з відомим українським скульптором Михайлом Філевичем, предком і патроном родини.
   Творіння митця — барокові скульптори, побутові речі — можна оглянути і помилуватися ними у архикатсдрі святого Юра та Успенській церкві у Львові, у катедрі Богородиці та костелі ГІіярів у Холмі, у Бучачі та в архіві Львівської галереї мистецтв.

333

Жене Ж. Покоївки: п’єса / Жан Жене; пер. з фр. Ю. Покальчук. – Львів : Кальварія, 2002. – 128 с.


   До книжки увійшла п’єса одного з найзагадковіших письменників ХХ століття Жана Жене «Покоївки», яка більше ніж 50 років не сходить зі сцени театрів усього світу, з авторською передмовою, а також есе Юрія Покальчука «Дзеркальні лабіринти «святого» Жене».

334

ОУН на Донеччині: збірник документів та матеріалів : Т.І / упорядник О. Б. Добровольський. – Донецьк : Східноукраїнський дослідницький центр «Спадщина», 2014. – 352 с.


   Збірник містить нарис-огляд, документи з історії діяльності підпілля Організації Українських Націоналістів, Товариства «Просвіта» та інших українських організацій на Донеччині, ілюстрації.

   Розрахований на дослідників історії Визвольного руху, краєзнавців, членів українських парамілітарних радикальних організацій.

335 Франко І. Сотворення світу / Іван Франко. – Ню Йорк : Оріяна, 1969. – 96 с.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]