Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку пані Юрчак Людмилі Ростиславівні  і її дочці Марічці за подаровані книги.

 

434

Десятов Д. Л. Методика використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчанні історії / Д. Л. Дятлов. – Харків : Основа, 2011. – 112 с. – (Історія та правознавство. Вип. 6 (90)).


   Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ), впровадження яких сьогодні складає один із пріоритетних напрямів розвитку освіти, стали інструментом і засобом, що роблять її більш ефективною. Використання ІКТ у навчанні історії здатне збільшити кількість критично мислячих громадян, які зможуть перетворити інформацію на знання. У запропонованому широкому загалу посібнику подаються конкретні методики та стратегії використання ІКТ на уроках історії.

   Видання розраховане на вчителів, методистів, студентів педагогічних вищих навчальних закладів.

435

Діти емігрантів про себе. Сповіді. Думки. Судження… Біль / за заг. ред. І. Калинця, Н. Гумницької. – Львів : Артос, 2008. – 112 с.


   Сучасна українська еміграція через свій масовий характер спричинює низку суттєвих економічних, демографічних, соціальних та інших проблем у державі. Одна з них - позбавлені батьківської опіки діти. Це новітнє явище, що отримало назву «соціального сирітства», загрожує моральному здоров'ю нації, негативно впливає на психологічний стан наймолодшого покоління українців, руйнує родини. Потребують уваги з боку держави й «національні сироти» - діти, які разом із батьками опинилися на чужині. Передусім йдеться про створення умов для збереження ними національної ідентичності.
   Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) у рамках проекту «Назустріч новій хвилі» організував у 2008 р. Міжнародний конкурс української творчої молоді «Діти емігрантів про себе», завдяки якому діти емігрантів отримали можливість яскраво, зворушливо розповісти про найпотаємніші, найболючіші свої переживання і драматичні наслідки сучасного заробітчанства.
   Пропоноване унікальне видання містить різножанрові (новели, казки, вірші, п'єси, малюнки) твори призерів Конкурсу. Це щира сповідь дітей про своє самотнє дитяче дорослішання, про драматичні життєві колізії, про настійливу потребу у цьому реальному житті материнської ласки і батьківської мужності.

436

Майєр Дж. Міжнародне середовище бізнесу: конкуренція та регулювання у глобальній економіці / Джеральд М. Майєр, Даніела Олесневич. – Київ : Либідь, 2002. – 703 с.


   Ця книга є першим комплексним дослідженням міжнародної економіки, менеджменту і бізнесу, адаптованим до українських умов. В основу видання покладено переклад з англійської відомого у США підручника професора Стенфордського університету Джеральда Майєра. Переклад доповнено українським матеріалом, поновленим статистичними та фактичними даними.

   Для студентів економічних факультетів та факультетів міжнародних відносин, викладачів, науковців і менеджерів, приватних підприємців і державних службовців.

437

Пуригіна О. Г. Міжнародна міграція: навчальний посібник для студ. вищ. навч. закл. / О. Г. Пуригіна, С. Е. Сардак. – Київ : Академія, 2007. – 312 с. – (Альма-матер).


   У навчальному посібнику розкрито сутність та ознаки міжнародної міграції населення як складової сучасних міжнародних відносин, науково(методичні засади її дослідження, а також особливості і тенденції її розвитку та поширення, економічні, соціально-політичні наслідки міграційних явищ і процесів. Значну увагу приділено теоретичним, практичним і законодавчим аспектам регулювання міграції у світі та в Україні з огляду на глобалізаційні тенденції. Містить тестові завдання,теми рефератів, додатки, короткий термінологічний словник.
   Для студентів вищих навчальних закладів. Прислужиться всім, хто цікавиться причинами, особливостями сучасної міграції.

438 Palmer T. Why Liberty: your life, your choices, your future / Tom G. Palmer. – Washington : The Atlas Network, 2013. – 152 l.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]