Висловлюємо щиру подяку поетесі, перекладачу, кандидату філологічних наук, викладачу кафедри теорії і практики перекладу ТНПУ ім. В. Гнатюка Наталії Іванівні Пасічник за подаровані книги.

 

6

Бєляєва О. На межі розкраяних епох : поезії / Ольга Бєляєва. – Суми : Мрія, 2010. – 70 с.


   «На межі розкраяних епох» - це друга книга молодої сумської поетеси Ольги Бєляєвої, у якій авторка відкриває невідомі раніше грані своєї душі, заливає Всесвіт вогнеспадом почуттів. Вона пропонує кожному уявити себе на краю прірви, яка є і кінцем, і початком одночасно, покласти на ваги примарні й справжні цінності, відділити зерна від плевели. Це своєрідне запрошення у таємничий і такий бажаний світ, у якому кожен може зняти маску і побачити справжнє своє обличчя, залишивши за ефемерною завісою часу усі свої печалі.
   Для широкого кола читачів.

8

Скиба Р. Чуточка избранного: стихотворения-автопереводы / Роман Скиба. – Харьков : Финарт, 2015. – 28 с.


   В Киеве собираются поэты из разных стран мира и читают стихи, потому что есть «Каштановый дом»; любят и помнят имя поэта Леонида Киселева, потому что есть «Каштановый дом»; снимают сотни молодежных авторских фильмов, равняясь на Андрея Тарковского, потому что есть «Каштановый дом».
  Одноименная поэтическая серия создана, чтобы объеденить чучших поэтов, лауреатов Премии «Каштановый дом».

7

Цоколенко С. Світло або жерці порожнечі / Сергій Цоколенко. – Київ : Саміт-Книга, 2017. – 371 с.


   На сторінках роману українського письменника Сергія Цоколенка на читача чекає карколомне переплетіння реальності й містерій. Вам здається, що у житті все зрозуміло й просто? Тоді роман саме для вас! Таємничий бекграунд очевидних речей і подій, динамічний і неоднозначний сюжет, який затягує з першої сторінки й змушує мозок працювати на граничній межі своїх можливостей, пронизлива й правдива “анатомія” особистості й взаємин… І це лише невеличка частинка того, що приготував автор для своїх читачів.

9

Шевченко Т. Г. Повне зібрання творів у дванадцяти томах : т. 3: Драматичні твори; Повісті / Т. Г. Шевченко. – Київ : Наукова думка, 1991. – 400 с.


   У томі друкуються повісті "Наймичка", "Варнак", "Княгиня", "Музыкант", "Несчастный", "Капитанша", п"єса "Назар стодоля", уривок п"єси "Никита Гайдай".

10

Ожегов С. И. Словарь русского языка : около 57000 слов / С. И. Ожегов ; под ред. Н. Ю. Шведовой. – 15-е изд., стереотипное. – Москва : Русский язык, 1984. – 816 с.


   Однотомный толковый словарь современного русского літературного языка содержит 57 000 слов, включая производные в гніздах. В словаре дается краткое толкование каждого значения слова,  приводяться примеры употребления слова в речи, фразеологические сочетания. При всех словах даются основные грамматические формы, стилистические пометы, указывающие на сферу употребления слова.
   Все слова снабжены ударением, а в необходимых случаях указывается также произношение. Кроме того, в словарной статье приводяться производные слова.
   Словарь рассчитан на самый широкий круг читателей.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]