Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату географічних наук, доценту кафедри географії та методики її навчання ТНПУ ім. В. Гнатюка Михайлу Васильовичу Потокію за подаровані книги.

 

2

Дністрянський М. С. Етнополітична географія України: проблеми теорії, методології, практики / М. С. Дністрянський. – Львів : Літопис, 2006. – 490 с.


   У монографії обґрунтовано теоретичні основи, методологію та методику геоетно-політичних досліджень, розкрито взаємозумовленість розвитку етногеографічних та територіально-політичних процесів в Україні впродовж ХХ ст. Охарактеризовано параметри етногеографічної структури сучасної України та їхнє геополітичне значення.
   Проаналізовано функції етногеографічного чинника в організації державно-територіального устрою та географічні особливості політичної активності етнонаціональних спільнот і груп. Обґрунтовано концепцію державної геоетнополітики та практичні рекомендації щодо зрівноваження регіональних етнополітичних процесів в Україні.
   Для наукових працівників, вчителів, усіх, хто цікавиться науковим українознавством.

3 Річкові долини: природа – ландшафти – людина : збірник наукових праць / ред.: Володимир Круль, Богдан Рідуш. – Чернівці – Сосновець : Рута, 2007. – 314 с.
4

Рудакевич І. Р. Географічне прогнозування: навчальний посібник / І. Р. Рудакевич. – Тернопіль : Вектор, 2013. – 100 с.


   Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів спеціальності «Географія». У ньому подані організаційно-методичні основи навчального курсу «Географічне прогнозування». У посібнику поданий опорний конспект лекцій, який охоплює усі теми курсу. Пропонуються також завдання для аудиторних практичних занять, індивідуальної та самостійної роботи студентів. Окремо подані зразки тестових завдань для поточного і підсумкового оцінювання знань студентів. До кожного лекційного та практичного завдання подано перелік рекомендованої літератури, а також питання для самоконтролю. Видання розраховане для студентів географічних факультетів стаціонарної та заочної форм навчання, які навчаються за спеціальністю «Географія».

5

Супруненко Ю. П. Горам навстречу / Ю. П. Супруненко. – Москва : Знание, 1989. – 160 с.


   В последние годы появилась новая наука об отдыхе - рекреация, изучающая среди прочих проблем и вопросы пребывания людей в горах, в снежно-ледниковом высокогорье. Горная болезнь, оценка климата, национальные парки, биосферные заповедники мониторинг - об этом читатель получит представление, прочитав книгу.
   Адресована широкому кругу читателей, и прежде всего тем из них, кто отправляется в горы - для работы, отдыха или их изучения.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]