Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку біологу, екологу, педагогу, кандидату історичних наук  Марії Олександрівній Алексієвець за подаровані книги (в кількості 12 одиниць).

 

131

Джигирей В. С. Екологія та охорона навколишнього природного середовища: навчальний посібник / В. С. Джигирей. – 5-е вид. випр. і допов. – Київ : Знання, 2007. – 422 с.


   Розглядаються основні концепції екології та наслідки впливу діяльності людини на довкілля. Наводяться структура та зміст природоохоронного законодавства, розкриваються основи взаємодії промислових підприємств із навколишнім середовищем, методи і засоби охорони та раціонального використання землі, водних ресурсів, атмосферного повітря, методи контролю та стимулювання природоохоронної діяльності.
   Для студентів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться взаємовідносинами людини і природи.

132

Злобін Ю. А. Основи екології / Ю. А. Злобін. – Київ : Лібра, 1998. – 248 с.


   Запропонований підручник охоплює усі найважливіші розділи сучасної екології, розглядає питання охорони навколишнього середовища, раціонального природокористування, дає широке уявлення про екологію та її роль у житті людства. Це перший в Україні підручник з екології, що може бути використаний студентами вищих навчальних закладів III та IV рівней акредитації гуманітарних, технічних, медичних та сільськогосподарських спеціальностей.

133

Крисаченко В. С. Людина і біосфера: основи екологічної антропології / В. С. Крисаченко. – Київ : Заповіт, 1998. – 688 с.


   У підручнику дається систематичний виклад теорії біосфери та місця у ній людини. З'ясовуються механізми функціонування системи "людина-біосфера", розкриваються екологічні обставини та наслідки процесу антропогенезу, особливості диференціації людства на раси, адаптивні типи та культурні спільноти. У цьому зв'язку обгрунтована концепція та простежено механізм перетворення людиною біосфери у власну екологічну нішу. Доводиться, що життєвість людства залежить від його здатності осягнути закони розвитку і функціонування біосфери, жити згідно з ними.
   Для природознавців, філософів, політиків та економістів, усіх, хто цікавиться проблемами людинознавства.

134 Основи екологічних знань: пробний масовий підручник для учнів 10-11 класів середніх загальноосвітніх закладів / Г. О. Білявський, Р. С. Фурдуй, І. Ю. Костіков. – Київ : Либідь, 2000. – 336 с.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]