Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору мистецтвознавства, професору, члену Національної спілки композиторів України Олегу Степановичу Смоляку за подаровані книги.

 

139

Палій А. - В. Зворотний шлях піску : вірші / Анна–Віталія Палій. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2011. – 128 с.

 

   Поетична книга зображує душевні прагнення і переживання авторки, яка обирає шлях духовного вдосконалення. Для широкого кола читачів.

140

Палій А. Тан світла : поезії / Анна Палій. – 2-ге вид. – Тернопіль : Лілея, 2006. – 60 с.


   У першій збірці молодої поетеси з Тернополя Анни Палій відкривається читачеві світ переживань і роздумів, облагороджений високими духовними принципами автора, осяяний вірою, окрилений надією, освячений любов'ю. Для широкого кола шанувальників поетичного слова. Деякі тексти подаються в авторській редакції.

141

Палій А. - В. Третій час : поезія / Анна–Віталія Палій. – Тернопіль : Zazaprint, 2018. – 80 с.


   Нова поетична збірка Анни-Віталії Палій запрошує читача ступити назустріч благодатним змінам духовного оновлення, які несе Час. Перший час настає, коли людина виходить у світ, другий - коли входить у себе і третій - із входженням у Творця. Крізь поетичні рядки просвічують сліди часу Третього, в якому Бог розкриває людині Свої обійми.

504

Синтез мистецтв : навчально-методичний посібник / Олег Смоляк, Анатолій Баньковський, Маргарита Василишин. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2018. – 88 с.


   У навчальному посібнику синтезовано мистецтва засобами слова, графіки, музики, пластики. В основу інтеграції покладено цикл еподів «12 місяців» Олега Смоляка.
   Видання адресоване вчителям та учням закладів загальної середньої освіти, студентам та викладачам вищих навчальних мистецьких закладів.

576

Смоляк О. Балада: містична повість / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2017. – 80 с.


   У повісті змальовано складні життєві перипетії самотньої сільської жінки - від епізодів її позашлюбного зачаття і неординарної появи на світ до невдалого заміжжя, любовних стосунків з чоловіками та передчасного відходу в інші світи. Показаний аморальний спосіб життя та поступове її сповзання на життєві манівці. Усе це певною мірою пов’язано з містикою.
   Видання адресоване любителям еротичного чтива.

505

Смоляк О. Біленьке кроленятко: казки для дітей молодшого шкільного віку / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2016. – 28 с.


   У книжку увійшло шість казок про свійських та диких тварин і птахів, які розповідають про їхні незвичайні життєві ситуації. У казках звернено увагу на педагогічний аспект персонажів.
   Видання адресоване дітям молодшого шкільного віку, батькам та широкому колу читачів.

506

Смоляк О. Володимир Михайлович Островський: творчий портрет / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2016. – 84 с.


   Книжка розповідає про життєвий і творчий шлях відомого українського педагога-музиканта, керівника колективів художньої самодіяльності, композитора, редактора музичної літератури Володимира Михайловича Островського.
   Видання адресоване педагогам, студентам, а також широкому колу любителів музичного мистецтва.

486

Смоляк О. Вербне голосіння: етюди / Олег Смоляк. – 2-е вид., допов. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2018. – 68 с.

 

   У книжку увійшло тридцять два етюди, написані автором на сільську та міську тематику, а також присвяти відомим творчим особистостям Тернопілля. У них художніми засобами змальовані міфічність окремих явищ природи, спілкування між собою та з навколишнім світом тварин, птахів, дерев, кущів, трав тощо.
   Видання адресоване широкому колу любителів української малої прози.

577

Смоляк О. Із Загреблі на околиці: оповіді. Ч-на ІІ: Юність / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2016. – 180 с.


   У книгу ввійшли оповіді про юні роки відомого українського етномузиколога, доктора мистецтвознавства, професора Олега Степановича Смоляка. Висвітлено основні епізоди його навчання в старших класах Настасівської загальноосвітньої школи, на десятимісячних курсах з підготовки керівників художньої самодіяльності в м. Тернополі, вчителювання в настасівській десятирічці та навчання в Тернопільському музичному училищі ім. С. Крушельницької.
   Видання адресоване широкому колу читачів.

578

Смоляк О. Полумисок долонь: етюди / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2017. – 52 с.


   «Полумисок долонь» - п’ята збірка малої прози тернопільського науковця та літератора Олега Смоляка. До неї ввійшло сорок три етюди, написані в різні роки. Вони розкривають окремі миттєвості, що відбуваються в явищах природи та життєвих ситуаціях людини. Етюдам притаманні глибина поетичної палітри та індивідуалізм художнього письма.
   Видання адресоване широкому колу, любителів української малої прози.

142


Ярослав Павуляк у споминах / упорядник О. С. Смоляк. – Тернопіль : [б.в.], 2017. – 296 с.

 

   У книжці подано спогади родичів, друзів, колег, знайомих, однокласників та односельців, що розкривають життєвий і творчий шлях поета непересічного таланту, відомого дисидента-українотворця, громадського діяча Ярослава Павуляка. Висвітлено окремі епізоди, що стосуються становлення його як художника, поета, сім'янина, організатора й керівника Історико-меморіального музею політичних в'язнів та людини, залюбленої в товариство.
   Видання адресоване дослідникам творчості поета, викладачам і студентам гуманітарних навчальних закладів, та усім тим, хто цікавиться сучасною українською поезією.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]