Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату історичних наук, доценту, члену Національної спілки краєзнавців України Анатолію Юрійовичу Скрипнику за подаровану книгу.

 

188

Скрипник А. Ю. Російський військовий чинник у суспільно-політичному та економічному розвитку Правобережної України (1792-1865рр.): монографія / А. Ю. Скрипник. – Камянець-Подільський : Зволейко Д. Г., 2016. – 612 с.

 

   У монографії досліджено російський військовий чинник як силовий фактор самодержавства на теренах Правобережної України. Історіографія і джерельна база дали можливість розкрити теоретичні засади проблеми, розглянути широке коло питань адміністративно-територіальної структури управління губернського і повітового рівня, засад квартирування, системи постачання та забезпечення військового механізму Російської імперії. Соціальний аспект робоги полягає у вивченні багатогранної природи стосунків між військовослужбовцями та місцевим населенням в окреслених межах.
   Робота стала результатом вивчення досі малодослідженої в українській науковій літературі теми та узагальнила факт російської мілітарності в історії краю у першій половині XIX ст. Рекомендовано науковцям і науково-педагогічним працівникам, краєзнавцям, вчителям, студентам та усім, хто цікавиться історією України.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]