Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку випускнику нашого університету Дмитру Зіновійовичу Штокалюку за подаровані книги.

 

192

Вітакультурний млин: методологічний альманах. Модуль 20 / редкол.: Я. Бугерко, А. Гірняк, М. Бригадир [та ін.]; ред. Ю. Москаль; НДІ методології та економіки вищої освіти.  – Тернопіль : Економічна думка ТНЕУ, 2018. – 128 с.


   Методологічний альманах, у якому повноформатно висвітлюється вітакультурне життя наукової школи професора Анатолія Фурмана та моделюється його психодуховна аура у своїй центральній ланці - проблемно-модульній миследіяльності.

520

Штокалюк Д. Графологія – засіб пізнання себе та інших / Дмитро Штокалюк. – Тернопіль : Вектор, 2018. – 248 с.


   Графологія, завдяки простоті та ефективності у застосуванні психології у повсякденні користується популярністю в розвинених країнах світу - США, Франції, ФРН, Ізраїлі та інших, у тому числі і в Україні. Її використовують для підбору персоналу (рекрутинг), профорієнтації, визначення сумісності чи несумісності партнерів, здатності до ведення переговорів та складання психологічних портретів людей, зокрема видатних історичних постатей. Окрім того, графологію як метод психологічного вивчення людини застосовують спеціальні служби світу для складання психологічних портретів суспільно-політичних діячів та антигероїв -злочинців, диктаторів. В книзі подано психологічні профілі ініціаторів та виконавців військової та інформаційної агресії (гібридної війни) проти України - Володимира Путіна, Кирила Гундяєва, Владислава Суркова, Дмитра Медведева, Сергія Шойгу, Сергія Лаврова, Валентини Матвієнко, Володимира Жириновського, Геннадія Зюганова, Ігоря Гіркіна, Віктора Януковича, Сергія Аксьонова, Володимира Костантинова, Олексія Чалого, Наталії Поклонської, Олександра Захарченка, Дениса Пушиліна, Володимира Кононова, Валерія Болотова та Ігоря Плотницького. Також в книзі частково відображено суспільно-політичні зміни в житті України, які відбулись після перемоги революції гідності та початку АТО, ООС. В цій праці окрім психологічної складової застосування графології розкривається сукупно-прикладне використання цієї гілки психології разом з іншими царинами наук, тісно пов’язаних з нею: історією та медициною.

   Праця призначена для психологів, працівників соціономічних професій, студентів і магістрів ВНЗ, а також співробітників силових структур України - СБУ, МВС, ЗСУ.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]