Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку пані Надії Федорівні Романець за подаровані книги в кількості 160 одиниць.

 

266

Біологія: навчальний посібник / А. О. Слюсарєв, О. В. Самсонов, В. М. Мухін [та ін.]. – Київ : Вища школа, 2003. – 622 с.


   Викладено основні положення загальної біології, ботаніки, зоології, анатомії та фізіології людини.
   Для учнів спеціалізованих шкіл, ліцеїв та гімназій.

267

Богославень: духовна поезія західноукраїнських авторів / ред.-упоряд.: Б. Мельничук, М. Ониськів. – Тернопіль : [б.в.], 1994. – 514 с.


   До збірника увійшли кращі зразки духовної поезії відомих і незаслужено забутих авторів-уродженців західноукраїнського краю. Твори згруповані за тематичними розділами: вірші-молитви, Різдвяна поезія, Великодня поезія, вірші про Святих та інші, а у межах розділів подані в алфавітному порядку прізвища авторів і назви творів. Біографічні довідки про поетів наведені наприкінці книжки. Виданий вперше в Україні збірник розрахований на дорослих і юних читачів, усіх, хто цікавиться духовною спадщиною нашого народу. Особливо корисною книжка буде учням загальноосвітніх та церковних шкіл, студентам, педагогам, священослужителям.

268

Верн Ж. Кругом світу за 80 днів: роман / Жуль Верн. – Київ : Махаон-Україна, 2015. – 272 с. – (Шукачі пригод).


   «Кругом світу за 8о днів» — один із найкращих романів Жуля Верна. Захопливу історію Філеаса Фогга, його безжурного слуги Паспарту і їх вражаючої кругосвітньої подорожі, сповненої небезпечних пригод, ми знаємо з дитинства — із багатьох фільмів і мультфільмів. Але наскільки вони відрізняються від твору Жуля Верна?
   Читачі дізнаються про це, відкривши для себе цю чудову, розкішно ілюстровану художником Робертом Інґпеном книжку, сповнену жвавого і витонченого гумору.

269

Верн Ж. П’ятнадцятирічний капітан / Жуль Верн. – Київ : Країна мрій, 2014. – 432 с.

 

   Захоплива історія пригод юного капітана у відкритому морі й у нетрях тропічної Африки. Завдяки своїй мужності й витримці Дік Сенд врятував себе і своїх друзів від неминучої загибелі.
   Для дітей середнього шкільного віку.

270

Грінченко Б. Зернятка: вірші, поеми, оповідання : для старшого шкільного віку / Борис Грінченко. – Київ : Веселка, 1989. – 272 с.


   Збірку класика української літератури Б. Д. Грінченка (1863—1910) складають вірші, поеми та оповідання, пройняті співчуттям і любов’ю до знедоленого трудового народу.

271

Дан Г. П. Етика для лікарів, медсестер і пацієнтів / Г. П. Дан. – Львів : Свічадо, 2008. – 198 с.


   У цій книжці автор, поєднуючи власний медичний досвід гінеколога з християнським баченням культури життя, дає конкретні відповіді на важкі запитання, що стосуються аборту, евтаназії, гомосексуалізму, штучного запліднення, клонування, стерилізації, контрацепції, вагітності та народження дитини. У кожному розділі автор прагне довести, що життя людини є найціннішим даром і що зовсім не важко жити згідно з Божими настановами, треба лише берегти життя на землі.
   Для широкого кола читачів.

272 Дефо Д. Робінзон Крузо / Даніел Дефо. – Львів : Аверс, 2003. – 244 с. – (Скарбничка школяра).
273

Коулман П. Т. Результативний конфлікт / П. Т. Коулман, Р. Ферґюсон; пер. з англ. І. Софієнко. – Київ : Наш Формат, 2016. – 320 с.


   Книга Пітера Коулмана та Роберта Фергюсона «Результативний конфлікт» має дуже влучний підзаголовок - «Незгода - це сила, що працює на вас». Саме незгода, з якої, власне, і починається будь-який конфлікт, стає рушійною силою поступу в найрізноманітніших ситуаціях - від малих родинних суперечок до великих світових революцій.
   До уваги читача - цілий калейдоскоп скрутних сюжетів, шляхи врегулювання конфлікту та методи застосування влади, найрізноманітніші пастки конфліктів, а також сім основних стратегій урегулювання яскравих та часом небезпечних спалахів конфлікту і влади: доброзичливості, підтримки, домінування, поступливості, самостійності, адаптації та непокори. Найкраще ці стратегії можна опанувати тоді, коли ви самі визначаєте, якими будуть ваші власні дії та результати під час конфлікту. З цією метою у книзі запропоновано інструменти для самооцінювання, вправи, перелік запитань для перевірки та зведені таблиці, що допомагатимуть менеджерам, керівникам, адміністраторам, вчителям, медіаторам, переговірникам, консультантам та адвокатам у цьому дуже непростому питанні.
   Для керівників усіх ланок та їхніх підлеглих, батьків, а також для тих, хто хоче навчитися мистецтву врегулювання конфліктів.

274

Лондон Дж. Серця трьох: роман : для старшого шкільного віку / Джек Лондон; пер. з англ. М. Іванов. – Київ : Веселка, 1993. – 252 с.


   Дивовижна цікава низкою несподіваних пригод п’ятдесята книжка видатного американського письменника міцно полонить уяву читача і веде його складними лабіринтами, які проходить головний герой, Френк Морган, до збагачення у світі жорстокої конкуренції, підступних хитрощів, любовних інтриг і перипетій.

275

Мопасан Г. Любий друг: роман / Гі де Мопасан; пер. з фр. В. Підмогильний. – Київ : Основи, 1999. – 407 с.

 

   Всесвітньо відомий роман “Любий друг” (1885) Ґі де Мопасана в блискучому перекладі майстра українського слова Валеріяна Підмогильного змальовує запаморочливу кар’єру вчорашнього колоніального солдата Жоржа Дюруа, який стає впливовим журналістом завдяки своєму єдиному таланту — таланту подобатися слабкій статі.

276

Мясоєдова С. В. Найкращі теми з англійської мови ситуації, тексти для дискусій, діалоги, повідомлення / С. В. Мясоєдова. – Харків : Промінь, 2002. – 432 с.


   Книга містить найкращі теми з англійської мови, ситуації, тексти для дискусій,діалоги, повідомлення різноманітні за тематикою та ступенем складності. Читачі знайдуть у книзі багато корисної й цікавої інформації, що допоможе їм підвищити рівень як мовної, так і країнознавчої компетенції.
   Тексти орієнтовано на розвиток діалогічного мовлення.
   Рекомендовано учням старших класів загальноосвітніх і спеціалізованих шкіл, абітурієнтам, студентам вищих навчальних закладів.

277

Нестайко В. Загадка старого клоуна: повість / Всеволод Нестайко. – Київ : Країна мрій, 2010. – 272 с.


   Цей пригодницький роман Всеволода Нестайка. який побачив світ 1982 року, перевидається вперше. Автор розповідає про київське шкільне життя вчорашнього сільського хлопчика Стьопи Наливайка, про його друзів із 6-Б та про його фантастичні мандри в минуле і майбутнє за допомогою старшого друга Чака, старого клоуна і чаклуна. Завдяки Стьопі та невгамовному духові козацьких пращурів, що живе в його душі, читач має змогу побачити Київ і киян у різні історичні епохи, починаючи від часів Ярослава Мудрого і закінчуючи XX століттям.
   Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.

278

Нестайко В. Країна Сонячних Зайчиків: казкові повісті / Всеволод Нестайко. – Київ : Країна мрій, 2010. – 352 с. – (Улюблені книжки).


   До збірки увійшли три казкові повісті Всеволода Нестайка. Ці веселі, дотепи мудрі твори полюбилися не одному поколінню юних українців, їх також із задоволенням читають діти інших країн. Твори відомого дитячого письменника перекладено багатьма мовами світу. Вони подарують вам багато радощів, веселощів, сміху.
   Для дітей молодшого шкільного віку.

279

Нестайко В. Пригода в кукурудзі: оповідання / Всеволод Нестайко. – Київ : Країна мрій, 2010. – 208 с.


   До пропонованої збірки класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка ввійшли найкращі оповідання, які публікувалися в періодиці та  включалися до збірників протягом десятків років і тільки вперше були зібрані та під однією палітуркою. Переживаючи яскраві пригоди з маленькими героями оповідань, юний читач пізнаватиме світ, довідуючись, чим відрізняються правда і кривда, як залишатися оптимістом у найскладніших ситуаціях, а головне - що таке справжня дружба.
   Для дітей молодшого шкільного віку.

280

Олеша Ю. Три товстуни: роман для дітей / Юрій Олеша; пер. з рос. В. Герман. – Київ : Махаон-Україна, 2007. – 208 с. – (Казкові повісті).


   У романі-казці «Три Товстуни» (1924) відомого російського плсьменника Юрія Карловича Олеші (1899-1960) описано пригоди дівчинки Суок, канатохідця Тібула, зброяра Просперо та їхніх друзів, які, об’єднавшись зі всіма мешканцями своєї країни, прогнали жорстоких гнобителів — Трьох Товстунів.

281

Повість врем'яних літ: літопис за Іпатським списком / пер. В. В. Яременка. – Київ : Радянський письменник, 1990. – 558 с.


   Кожен, хто цікавиться національною історією і тисячолітньою традицією її передачі і відтворення у слові, знає найдавнішу пам’ятку нашої літератури «Повість врем’яних літ», що створювалась в XI — на початку XII століття Нестором та іншими літописцями. Проте Несторів літопис за Іпатським списком, який, на відміну від Лаврентіївського списку, має виразне українське походження, на Україні жодного разу не видавався, а в Росії — востаннє 1871 року. У цьому виданні читач має змогу одночасно одержати оригінальний текст Іпатського списку і переклад сучасною мовою, також зроблено спробу вперше відтворити епічні оповідання літопису як віршований український епос періоду Київської Русі; має змогу з допомогою сумлінного упорядника і перекладача Василя Яременка дійти до витоків нашої української історії, до першооснов нашої державності, народності.

 282

Притчі про мудрість і знання / упор. Ігор Січовик. – Тернопіль : Богдан, 2013. – 224 с.


   Притчі — це практичний посібник для психолога, вчителя, вихователя, книжка для кожного, хто бажає запастися досвідом, набутим багатьма поколіннями народів світу.
   Не сумніваємося в тому, що збірники притч у чотирьох книгах («Притчі про мудрість і знання», «Притчі про диваків і дружбу», «Притчі про досвід і винахідливість», «Притчі з глибин життя») стануть настільними книгами читачів будь-якого віку.

 283

Скуратівський В. Місяцелік: український народний календар / Василь Скуратівський. – Київ : Мистецтво, 1993. – 208 с.


   Чи знаєте ви, як і коли ворожили дівчата, якою була посвята в парубоцтво, як закликали весну наші пращури, коли заготовляли лікарські рослини, якими символами зустрічали Новий рік на Україні?
   Про ці та інші обряди і звичаї, що вже стали реліктами, ви дізнаєтеся, прочитавши книгу Василя Скуратівського «Місяцелік». Вона є логічним продовженням уже відомих творів «Берегиня» та «Посвіт», що набули широкої популярності серед читачів.
   Автор зібрав багатющий матеріал про походження назв українських місяців та пов’язані з ними численні прислів я
і    приказки, зразки завбачень погоди, народні й релігійні свята з конкретним їх датуванням, а також розвідки про найцікавіші обряди. Народний календар — перше в українському народознавстві видання, яке стане в пригоді всім, хто не байдужий до своєї національної культури.

 284

Шевченко Т. Мені тринадцятий минало: вибрані поезії / Тарас Шевченко. – Київ : Веселка, 1994. – 160 с.


   До цієї книжки ввійшли вірші Тараса Григоровича Шевченка. про тяжке життя селянських дітей за давніх часів кріпаччини, про материнське щастя й материнське горе, про людську мудрість, славну історичну минувшину, а також про велику любов до рідного народу.

 285 Шевченко Т. Твори в 14 т. Т. 1 : Поезії 1837-1842 рр. / Т. Шевченко; за ред. П. Зайцева. – 2-е вид., допов. – Чікаго : Видавництво Миколи Денисюка, 1959. – 352 с.
286 Шевченко Т. Твори в 5 т. Т. 1 : Поетичні твори (1837-1847) / Т. Г. Шевченко ; вступ. ст. та приміт. В. С. Бородіна. – Київ : Дніпро, 1978. – 376 с.
287

Яневський Д. Загублена історія втраченої держави / Данило Яневський. – Харків : Фоліо, 2009. – 252 с. – (Історичне досьє).


   Нова книга журналіста, телеведучого, доктора історичних наук є навчальним посібником для політиків, журналістів, політологів та любителів з написання, переписування та удосконалювання Конституції України. На думку автора, вони — поза політичним зафарбуванням — не мають поняття, яку країну заповзято взялися розбудовувати і якою керувати. Агресивне невігластво, неповага до опонентів та партнерів, клептоманія, безвідповідальність та принципова безпринципність — це головні риси сучасного українського політика. Країна колосальної та незбагненної культурної традиції, її громадяни, яких зневажливо називають “населенням”, є лише ресурсом для задоволення їх первинних рефлексів, задовольнити які можна лише викоріневши засадничі поняття: «БОГ», «ПРАВО», «ЗАКОН», «СОВІСТЬ», «КУЛЬТУРА», «ЛЮДИНА», «ОТЧИНА».

288

Янссон Т. Країна мумі-тролів. Кн. 1 : для середнього шкільного віку / Туве Янссон; пер. з швед. Н. Іваничук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. – 352 с.


   Одного разу фінська письменниця та ілюстратор Туве Янссон вигадала світ дивовижних істоток - і назавжди стала улюбленою казкаркою дітей усього світу. Ось перед вами перші три повісті про дивовижних маленьких істот, що населяють Долину Мумі-тролів. Разом із ними читачі переживуть незвичайні пригоди, у яких завжди перемагають дружба, відвага і любов.

289

Белочкина Ю. Ландшафтный дизайн / Юлия Белочкина. Харьков : Фолио, 2006. – 317 с.

 

   Если вы любите природу, да к тому же живете за городом или имеете дачу, эта книга для вас. Совсем не обязательно быть профессиональным дизайнером, чтобы сделать свой участок красивым и комфортным. В этом вы убедитесь, ознакомившись с подробными рекомендациями, многочисленными схемами, объясняющими, что делать, из какого материала и как именно. А фотографии, включенные в издание, доказывают, что изысканный дизайн доступен на любом приусадебном участке.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]