Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату педагогічних наук, професору кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти, заступнику декана факультету педагогіки та психології Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Тетяні Яківні Довгій за подаровані книги.

 

290

Довга Т. Виховання культури поведінки молодших школярів: письменники ХХ ст. – дітям ХХІ ст. : посібник для вчителя початкових класів / Тетяна Довга. – Кіровоград : Лисенко В. Ф., 2012. – 104 с.


   У посібнику розкрито науково-методичні засади виховання культури поведінки учнів початкової школи та  запропоновано практичні матеріали для використання в процесі виховної роботи з молодшими школярами.
   Посібник стане у нагоді вчителям початкових класів, вихователям, студентам педагогічних навчальних закладів, може зацікавити батьків та тих, хто любить і цінує художнє слово.

291

Імідж і здоров'я : термінологічний словник / автор-уклад. Т. Я. Довга ; Кіровоградський держ. пед. ун-т ім. В. Винниченка. – Кропивницький : Озеров Г. В., 2017. – 72 с.


   Словник містить 270 термінів, що рЬнобічно характеризують сутність та вказують на взаємозв'язок феноменів іміджу та здоров’я. Наведено поняття, що відтворюють зміст професійного здоров'я, професійної майстерності та професійного менеджменту вчителя. Представлено тлумачення ознак професійної успішності, самоефективності та конкурентоспроможності сучасного фахівця. Надано роз’яснення популярних методів і засобів удосконалення здоров’я та зовнішнього вигляду, як важливих чинників формування особистісно-професійного іміджу вчителя.
   Для студентів і викладачів вищих педагогічних навчальних закладів, учителів загальноосвітніх шкіл, науково-педагогічних працівників.

292

Мода. Стиль. Одяг : термінологічний словник / автор-укладач Т. Я. Довга. – Кропивницький : Кіровоградський держ. пед. ун-т, 2017. – 79 с.


   Словник містить понад 300 термінів з галузі модної індустрії та дизайну одягу. Надано ро ’яснення актуальних модних тенденцій та основних стилів сучасного одягу. Наведено відомості про видатних представників світової моди XX - XXI століття. Представлено походження назв та опис предметів побутового одягу. Запропоновано поняття, що розкривають зміст сучасних підходів до створення привабливого образу педагога - оформлення зовнішності, добору базового гардеробу, вироблення індивідуального стилю та манери одягатися, як важливих чинників формування особистісно-професійного іміджу вчителя.
   Для студентів і викладачів вищих педагогічних навчальних закладів, учителів загальноосвітніх шкіл, науково-педагогічних працівників.

293

Рацул, А. Б. Педагогіка: інформативний виклад : навчальний посібник для студ. вищ. навч. закл. / А. Б. Рацул, Т. Я. Довга. – Київ : Слово, 2016. – 344 с.


   Пропонований посібник розроблено з урахуванням програмових вимог до викладання курсу педагогіки в вищих навчальних закладах. Матеріал посібника подано у вигляді стислої текстової інформації (словникових тлумачень педагогічних понять і термінів, структурно-логічних схем і таблиць), що допоможе оперативно засвоїти та систематизувати знання з основних розділів педагогіки.
   Зміст посібника адресовано викладачам і студентам вищих педагогічних навчальних закладів, слухачам курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Ним можуть скористатися студенти заочної та екстернатної форм навчання, особи, що навчаються в умовах дистанційної чи післядипломної освіти та самостійно оволодівають педагогічними знаннями.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]