Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору педагогічних наук, професору кафедри педагогіки та менеджменту освіти, раднику ректора університету Володимиру Петровичу Кравцю за подаровані книги.

 

302 Бубка С. Н. Київ – 1913. Перша Російська Олімпіада / С. Н. Бубка, М. М. Булатова. – Київ : Олімпійська література, 2013. – 232 с.
    
   У цій книжці глибоко і всебічно висвітлені дві знакові події вітчизняної історії, які відбулися 100 років назад, –проведення в місті Києві 1913 року потужної Всеросійської виставки і приуроченої до неї Першої Російської Олімпіади (яка не втратила при цьому своєї самостійної ролі). Розкрито, як Всеросійська виставка-1913 в Києві відображала численні досягнення тих часів у різних галузях економіки, у науці, техніці, освіті, культурі країни, і те, як Перша Російська Олімпіада сприяла розвиткові вітчизняного спорту і олімпійського руху. Водночас у книжці досить докладно висвітлено багатовікову історію Києва – від давніх віків, коли зароджувалося це місто, і до початку XX сторіччя, а також місце Києва в соціальному, економічному і культурному житті країни і досягнутий у ньому прогрес.
   А головне, безпосередній розповіді про підготовку і проведення Першої Російської Олімпіади, передує ґрунтовна оповідь про багатогранне спортивне життя Києва на початку XX сторіччя, що істотною мірою сприяло вибору цього міста місцем проведення перших у колишній країні Олімпійських ігор.
303

Бубка С. Н. Олімпійське сузір'я України : тренери / Сергій Бубка, Марія Булатова. – Київ : Олімпійська література, 2011. – 252 с.


   Видання пропонує екскурс в історію досягнень українських спортсменів і тренерів в олімпійському спорті, починаючи з 1952 р. У книзі подано відомості про історію олімпійських видів спорту, створення відповідних федерацій в Україні та їх керівників, і, насамперед, довідкову інформацію про українських тренерів, які вивели своїх учнів на олімпійський п'єдестал.
   Для фахівців галузі фізичного виховання і спорту, освіти, а також широкого загалу читачів, які цікавляться історією олімпійського спорту.

304

Булатова М. М. Енциклопедія Олімпійського спорту : в запитаннях і відповідях / М. М. Булатова. – 2-е вид. – Київ : Олімпійська література, 2011. – 400 с.


   Енциклопедія пропонує здійснити екскурс у витоки зародження олімпійського руху, головні віхи його розвитку та сьогодення через систему запитань і відповідей.
   Книга складається із п’яти частин. Частина І містить широкий довідковий матеріал з історії Олімпійських ігор Стародавньої Греції. У частині II висвітлені питання відродження Олімпійських ігор, створення Міжнародного олімпійського комітету і роль у цьому П’єра де Кубертена. Надана характеристика діяльності восьми президентів Міжнародного олімпійського комітету. У частині III представлено інформацію про олімпійські символи та церемонії, структуру Міжнародної олімпійської системи. Частина ІV присвячена олімпійським видам спорту, видатним спортсменам — чемпіонам Олімпійських ігор. Частина V містить інформацію про участь українських спортсменів у Міжнародному олімпійському русі.
   Для дітей та молоді, фахівців галузі фізичного виховання і спорту та освіти, широкого загалу читачів, які цікавляться історією і сьогоденням олімпійського руху.

305

Булатова М. М. Олімпійська спадщина України: художній альбом. Кн.1  / М. М. Булатова. – Київ : Олімпійська література, 2016. – 128 с.


   Представлене видання — це перша книга із серії «Олімпійська спадщина України», яке знайомить з досягненнями українських атлетів на Олімпійських іграх, починаючи з 1952 р. Також книга пропонує екскурс в історію становлення олімпійських видів спорту через органічне поєднання тексту і творів мистецтва.
   Для фахівців галузі фізичного виховання і спорту, освіти, а також широкого загалу читачів, які цікавляться історією олімпійського спорту.

306

25 років разом. Олімпійська освіта  / НОК України, Олімпійська академія України ; за заг. ред.: С. Н. Бубки, М. М. Булатової. – Київ : Національний олімпійський комітет, 2017. – 128 с.

 

   У книзі викладено історію створення і розвитку олімпійської освіти в Україні. Представлено концепцію, структуру та дидактичне забезпечення системи олімпійської освіти. Висвітлено активну діяльність ентузіастів олімпійського руху.
   Для фахівців галузі фізичного виховання і спорту, освіти, а також широкого загалу читачів, які цікавляться історією олімпійського спорту та олімпійської освіти.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]